Gazete Vatan Logo

Balkan Ninnisi nerede çekiliyor, hangi ülkede? Balkan Ninnisi dizisi çekildiği yer neresi, taş köprü nerede?

Balkan Ninnisi dizisi bu akşam ilk bölümüyle TRT 1'de izleyicisiyle buluşacak. Dizi hakkında yapılan aramalar artarken dizinin çekim yerleri de merak konusu oldu. Peki, Balkan Ninnisi nerede çekiliyor, hangi ülkede? İşte Balkan Ninnisi dizisi çekildiği yer neresi?

Balkan Ninnisi nerede çekiliyor, hangi ülkede? Balkan Ninnisi dizisi çekildiği yer neresi, taş köprü nerede?

Balkan Ninnisi bu akşam yeni bölümüyle izleyici karşısına çıkacak. Her salı TRT 1'de yayınlanacak. Balkan Ninnisi nerede çekiliyor, hangi ülkede?

BALKAN NİNNİSİ NEREDE ÇEKİLİYOR, HANGİ ÜLKEDE?

TRT 1'de ekrana gelecek olan Balkan Ninnisi dizisi Üsküp'te çekiliyor. Üsküp, Kuzey Makedonya'nın başkenti ve en büyük kentidir.

BALKAN NİNNİSİ TAŞ KÖPTÜ NEREDE?

Taş köprü, Makedonya'nın başkenti Üsküp'ü ayıran Vardar Irmağı üzerinde 1451-1469 yılları arasında Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet'in himayesinde inşa edilmiştir. Bazı kaynaklar da köprüyü Mimar Sinan'ın yaptığını iddia edilmektedir. Köprü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü veya Sultan Köprüsü olarak da bilinir. Köprüde 13 kemer ve 12 kemer bulunmaktadır. Kemerli açıklık genişler ve kenara doğru yükselir. 220 metre uzunluğundaki taş köprü, 1555 yılındaki büyük depremde hasar görmüş ve yeniden onarılmıştır. Dünya Savaşı sırasında köprüye patlayıcılar yerleştirildi ve savaştan sonra patlayıcılar kaldırıldı. Kumanovo Dükü Karposh'un 1689'da köprüden asıldığı tahmin edilmekte.

Haberin Devamı

BALKAN NİNNİSİ KONUSU NEDİR?

TRT 1 ekranlarına merhaba diyecek Balkan Ninnisi, Üsküp'te farklı milletlerden olan iki gencin sevdaları uğruna verdikleri mücadelenin hikayesini konu alıyor. Dizi, önceden hayatları kesişen ve tarihi bir konakta buluşan Türk ve Makedon aileler ile birbirlerini çok seven iki gencin yaşamlarından kesitleri anlatacak. Dizinin müziklerini Alper Atakan yapacak.