Gazete Vatan Logo
Magazin Taş Kağıt Makas uyarlama mı, hangi diziden uyarlama? Remember War Of The Son konusu nedir?

Taş Kağıt Makas uyarlama mı, hangi diziden uyarlama? Remember War Of The Son konusu nedir?

Kanal D'nin yeni dizisi Taş Kağıt Makas oyuncuları ve konusu izleyenlerin dikkatin çekti. Başrollerinde Ozan Güven, Ekin Koç ve Burak Yörük gibi isimlerin yer aldığı “Taş Kağıt Makas: Hayatın Oyunu” dizisinin yönetmen koltuğunda ise Yusuf Pirhasan oturuyor. Peki, Taş Kağıt Makas dizisi uyarlama mı, Taş Kağıt Makas hangi diziden uyarlama? Remember War Of The Son konusu nedir?

Taş Kağıt Makas uyarlama mı, hangi diziden uyarlama? Remember War Of The Son konusu nedir?

Taş Kağıt Makas: Hayatın Oyunu” seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Çekimlerinin tüm hızla devam ettiği dizi Çarşamba akşamları ekranlarda olacak. Dizide, masum bir delikanlı olan Umut’un (Ekin Koç) babasını kurtarmak için düzenin gerçek sahiplerine karşı verdiği büyük adalet savaşı ekrana gelecek. Peki, Taş Kağıt Makas uyarlama mı, hangi diziden uyarlama?

Taş Kağıt Makas uyarlama mı, hangi diziden uyarlama?

Kore yapımı, Remember: War Of The Son adlı diziden uyarlandı. 

Taş Kağıt Makas konusu

Umut karakterini olağanüstü bir mücadelenin beklediğine değinen Ekin Koç “Umut, geçmişte yaşadığı trajik bir kazayla ve ona olağanüstü hafıza yeteneğini veren “hipertimezi” hastalığıyla gerçekten sıra dışı bir karakter. Her şeye rağmen kazadan onunla beraber sağ çıkan babasıyla yıllardır mutlu bir hayat kurmayı başarmış, geleceğe umutla bakan bir genç. Fakat yaşayacakları sarsıcı bir hadiseyle beraber Umut, hem hafızasını hem de zekasını ve sebatını son sınırlarına kadar kullanıp, olağanüstü bir mücadele içine girecek. Biz de hep beraber bu serüvene ortak olacağız.” dedi.

Haberin Devamı

Ekin Koç’un hipertimezi hastalığına (hipertimezi:sıradışı hafıza yeteneği) sahip olan Umut karakterine hayat vereceği dizide; Serra Arıtürk ‘Alev’, Ozan Güven 'Harun’, Burak Yörük ise ‘Fecir’ karakteri ile ekrana gelecek. 

Alev’in (Serra Arıtürk) büyük kararlılığı, Harun’un (Ozan Güven) parlak zekasının yanında içerisinde bulunduğu derin yapı ve iflah olmaz bir sosyopat olan Fecir’in (Burak Yörük) güç savaşları arasında geçen hikayenin yönetmen koltuğunda Yusuf Pirhasan otururken, senaryosunu ise Uğraş Güneş kaleme alıyor. 

Hatırlamak ile unutmak arasındaki dengeyi adaletin terazisinde tartan Taş Kağıt Makas‘ın oyuncu kadrosunda Ekin Koç, Serra Arıtürk, Ozan Güven ve Burak Yörük’ün yanı sıra; Hande Ataizi, Hüseyin Avni Danyal, Aytaç Uşun, Bülent Seyran, Selim Galip, Anıl Taşezen gibi birbirinden güçlü ve renkli isimler yer alıyor.

Gökdelenlerin dibindeki gecekondu mahallesi ile plazalar arasında sıkışıp kalan hayatların konu edildiği Taş Kağıt Makas: Hayatın Oyunu’nda unutkan bir baba ile sıra dışı bir hafıza yeteneğine sahip oğlunun tezatlığı da gündeme gelecek.

Haberin Devamı

Kanal D’nin MF Yapım imzalı iddialı dizisi Taş Kağıt Makas: Hayatın Oyunu, bu akşam ilk kez ekrana gelecek.

Hikayesi ile olduğu kadar oyuncu kadrosu ile de çok konuşulan dizide Ekin Koç, hipertemizi (sıra dışı hafıza yeteneği) hastası olan Umut karakterine hayat veriyor. 

Taş Kağıt Makas dizisi nerede çekiliyor?

Taş Kağıt Makas dizisi İstanbul'da çekiliyor. İlk tanıtımdan yola çıkarak çekimlerin İstanbul'un Beşiktaş ve Galata ilçelerinde yapıldığını söylemek mümkün.

Remember War Of The Son konusu

Jin-Woo hipertimestik sendromu nedeniyle diğer insanlardan çok daha fazla hatırlama yetisine sahiptir. Bu sendroma rağmen iyi bir avukat olan Woo, Alzhemerlı babası hafızasını kaybederken onun suçsuzluğunu kanıtlamak için her şeyini feda edecektir.