Gazete Vatan Logo
Magazin Sziget Festival’e otobüsle gidiyoruz!

Sziget Festival’e otobüsle gidiyoruz!

Bu yıl 8-15 Ağustos tarihleri arasında Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de gerçekleşen, Avrupa’nın en büyük müzik ve sanat festivali Sziget için geri sayım başladı. İstanbul’dan festivale bu yıl Tripoki aracılığıyla otobüs de kalkacak. Sziget’in Türkiye temsilcisi Yonca Temizocak, festivale dair önemli bilgileri verdi

Sziget Festival’e otobüsle gidiyoruz!

Bu sene Sziget Türkiye tarafında neler oluyor?

Bu yıl ilk kez Sziget Türkiye ve resmi seyahat ortağı Tripoki ortaklığı ile Macaristan’a bir otobüs yolculuğu planlıyoruz. 7 Ağustos Salı günü Kadıköy Evlendirme Dairesi önünden kalkacak ve 8 Ağustos günü festival alanına bırakacak. Aynı otobüs, 15 Ağustos Çarşamba günü sabah yine festival alanından alıp Türk Szitizenlari evlerine geri getirecek. Yaklaşık 20 saat sürmesi planlan seyahatte yol boyunca çeşitli lokasyonlarda küçük molalar da verilecek. Bu konuda gerçekten çok heyecanlıyız çünkü bu sayede çok daha fazla gencin Sziget’e gitmesi mümkün olacak.

Maliyet, ulaşım, konaklama nasıl olacak?

Otobüs hem konforlu hem de daha ucuz bir ulaşım alternatifi olacak. Bu yolcuğun fiyatı tek yön 650 gidiş dönüş 970 TL olarak belirlendi. Tripoki ile uçak ve otel opsiyonları da bulunuyor. Otobüs ve 7 günlük bilete ek olarak yüzme havuzu ve Wi-Fi bulunan VIP, özel hizmetleri bulunan Apero, Alternativa, Siesta gibi farklı kamp alanlarını da tercih edebilirler, tabii ekstra ücreti var. Yeni konaklama çeşitleri de var.

Haberin Devamı

Bilet satışları nasıl gidiyor?

Hızla tükeniyor. Bu yıl günlük, 5 ve 7 günlük biletlerin yanı sıra 3 günlük biletlerde satışa çıktı. 10-11 ve 12 Ağustos’u içerek üç günlük biletler tükendi bile. Siesta kamp alanı tükendi, diğer kamp alanları da hızla satılıyor.

Dünyadaki en popüler müzisyenleri izleyeceksiniz!
Türkiye’den kimler sahne alacak?
Sziget Türkiye olarak Türk grup ve müzisyenlerin Sziget’te sahne almasını sağlamak en büyük faaliyetlerimizin başında geliyor. Bugüne kadar Yok Öyle Kararlı Şeyler, Sattas, Ceza, Gaye Su Akyol ve Bubituzak sahne aldı. Bu sene ise rap müzik sahnesinin genç yıldızı Ezhel ve psikedelik avant-garde müziğin Türkiye’deki en önemli temsilcilerinden Baba Zula sahne alacağı için çok mutlu ve heyecanlıyız.
Diğer yandan tüm zamanların en güçlü line-up’larından bir tanesi yapılmış gibi görünüyor…
Evet, gerçekten de öyle. Sziget Festivali 1993 yılından beri her yıl Ağustos ayında Budapeşte’nin Obudai adasında gerçekleşiyor. Bu yıl Türkiye’de de sıkı bir hayran kitlesi olan Arctic Monkeys; popun yeni prensesi Dua Lipa, seneler sonra yeniden birleşip sahne alacak efsanevi topluluk Gorillaz, Pulitzer Müzik Ödülü ve Grammy ödüllü rap sanatçısı Kendrick Lamar, Avrupa’da yalnızca Sziget sahnesinde çıkacak Mumford and Sons, Kygo, Lana Del Rey, Shawn Mendes, Bonobo, The War on Drugs ve daha yüzlerce sanatçı daha sahne alacak. Tabii bu isimlerin yanı sıra 50’den fazla sahne ve etkinlik alanı var. Sziget’in yeni CEO’su Tamás Kádár Ana Sahne headliner’ları dışında Liam Gallagher ve Shawn Mendes gibi diğer Avrupa festivallerinde de headliner olarak yer alan büyük isimlerin de Sziget’te yer aldığından bahsederken aynı zamanda yabancı yatırımcılar ile yaptıkları anlaşmada, ekstra bir milyar forint’in Ana Sahne’nin gelecek üç yıllık programına yatırım olarak harcandığını da açıkladı. İlk adım Sziget 2018 Ana Sahne sanatçılarına bir milyar forintten fazla harcamaktı. Bu yıl Sziget bütçesinin 8.6 milyar forint ile geçen yıla oranla yüzde 12 oranında artış göstermesi. Bu yıl festivale 450 binden fazla müzikseverin katılması bekleniyor.
Sziget’te nakit para kullanılmıyor
Vize koşulları neler?
Vize ile ilgili Macaristan Schengen ülkesi olduğu için Schengen vizesi ile giriş yapılması gerekmektedir. Macaristan Başkonsolosluğu bu konuda yardımcı oluyor ve festivale gidicek gençlere vize konusunda her türlü kolaylığı sağlıyorlar. Bu sebeple vize başvurusu yaparken festival biletini de eklemeleri faydalı olacaktır.
Paralarını çevirmek için ne yapmaları lazım?
Macaristan’da para birimi olarak Forint kullanılmakta. Bizim önerimiz, Euro getirip, ister Budapeşte şehrinde ister Sziget’in içinde yer alan döviz bürolarından Forint satın almak. Havalimanıdan para harcamadan Sziget’e gelmek isteyenlere ise Citypass satın almalarını öneririz. Citypass’i online olarak satın alıp, havalimanından direk Sziget’e giden shuttle hizmetinden ücretsiz yararlanabilirler. Citypass’in daha birçok artısı var. Sziget’te nakit para kullanılmıyor. Bu sene ödeme yapılabilen festival bilekliği var. Bilekliklerin içinde RFID çipleri bulunacak ve bilet bilgilerinin yanı sıra ödeme imkanı da sunacak. Ayrıca banka kartları ve bilekliklerin dışında cep telefonları ile de ödeme yapılacak.

Haberin Devamı