Gazete Vatan Logo
Magazin Star Wars 7

Star Wars 7

Eskiyle yeninin birbirine sarıldığı bir film

Star Wars 7

‘12 Yıllık Esaret’ filmindeki performansıyla ‘En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscarı’nı kazanan Lupita Nyong’o, 18 Aralık’ta vizyona girecek ‘Star Wars’ efsanesinin 7. filmi ‘Güç Uyanıyor’da Maz Kanata karakterini canlandıracak.

‘Hareket Yakalama Tekniği’ ile çekilen filmde yaşadıklarını anlatan Nyong’o, filmi, eskiyle yeninin birbirine sarıldığı ve birinin diğerini saf dışı bırakmadığı bir film olarak nitelendiriyor.

- Filme nasıl dahil oldunuz?

Yönetmen ve yapımcı J.J. Abrams yeni ‘Yıldız Savaşları’ projesinden bahsederek benimle çalışmak istediğini söyledi. Mayıs civarı beni aradı ve ‘Maz Kanata’ isimli bir rolü olduğunu söyledi. Senaryoyu okuduktan sonra karakterden çok etkilenerek oynamayı çok isteyeceğimi söyledim.

- ‘Yıldız Savaşları’ hayranı mıydınız?

Ben Yıldız Savaşları ile büyüdüm. Eskiden Kenya’da, büyüdüğüm yerde tatillerde televizyonda yayınlanırdı. Filmlere bayılmıştım. Ne kadar büyük bir fenomen olduğunu bilmiyordum. Özellikle favorilerim olan R2-D2 ve C-3PO’yu ve sonradan Ewok’ları sevmiştim. O sırada ekranda gördüğüm her şey gerçek gibi görünmüştü.

Haberin Devamı

- J.J. Abrams ile çalışmak sizi zorladı mı?

J.J.’nin ‘Hareket Yakalama Tekniği’nden etkilendiğini ve onu bu filmde kullanmak istediğini biliyordum. Eski yöntemlerle yeni yöntemleri birleştirmek istiyordu. Ve sette de bu vardı. Her şey çok gerçekçiydi. Başıma bir kamera bağlıydı ve suratıma ışıklar vuruyordu. Üzerimde noktalarla etrafta dolaşıyordum. Bence bu çok güzeldi ve J.J.’nin aradığı şey de buydu. Eskiyle yeninin birbirine sarıldığı ve birinin diğerini saf dışı bırakmadığı bir film.

- Hareket Yakalama Tekniği hakkında ne biliyordunuz?

Giysiyi giymeden önce Andy Serkis’i ve Gollum gibi sembolik hareket yakalama rollerini biliyordum. Ama o kadar. Epey zaman önce ‘Yüzüklerin Efendisi’nin çekimlerini izlemiştim ve her şey bana çok yeni gelmişti.

- Sette bir gününüz nasıl geçiyordu?

Sette sıradan bir gün noktaların yerleştirilmesi için makyajla başlıyor. Her sabah yüzüme 149 nokta yerleştiriliyor. Bunu yapışkanın ne kadar iş birlikçi olmasına bağlı olarak 45 dakika ile bir saat arasında bir süreye düşürdük. Her tarafında üçgenler olan gri renkte bir giysim var. İşaretler de giysime yapıştırılmış cırt cırtlı yol tabelaları gibi görünüyorlar.

Haberin Devamı

- John Boyega ve Daisy Ridley’le çalışmak nasıldı?

Onlarla çalışmak büyük bir zevkti. İkisi de çok enerjik ve alanın kontrolünü hemen ele geçiriyorlar. Onlardan çok şey öğrendim. John Boyega tam bir Yıldız Savaşları profesörü. Her şeyi avucunun içi gibi biliyordu.

- Film hakkında seyircilere söylemek istediğiniz neler var?

Umarım seyirciler bu kadar etkisi olan bir dünyanın hayata geri dönmesine sevinirler. Gözler için bir ziyafet olmasının yanı sıra insanların kendilerini görerek korkularıyla yüzleştikleri gerçek bir insan hikâyesinin merkezinde geçiyor.

Özgüvenimi korumaya çalıştım

Filmdeki giysiyle sete ilk geldiğimde kendimi dünyadaki şeylere karşı yabancı hissettim. Çünkü suratıma ışıklar yansıyordu ve herkes bana bakıyordu. Sinirlerimi sakinleştirmeye ve midemdeki kıpırtıları durdurmaya çalışıyordum. Herkes bana bakarken özgüvenimi korumaya çalışıyordum.

Haberin Devamı

Bana cesaret verdi

Andy Serkis sette çok destek oldu. Sürekli bana süreci anlatıyordu. Andy bana giydiğim şeylerin garipliğini kafamdan atarak her durumda karakteri içimde bulmam için cesaret verdi. Bu sayede güçlü kalabildim.