Gazete Vatan Logo
Magazin Sizin Habitatınız hangisi?

Sizin Habitatınız hangisi?

Sizin Habitatınız hangisi?

Kendi alanlarında başarılı vizyon sahibi 7 yaratıcı isim (Alara Koçibey-Ali Kırca-Aslı Kuseyiroğlu-Salih Memecan-Gül Ağış-Gamze Bursa-Zeynep Atılgan) Habitat’ın 50. yılı dolayısıyla farklı bir etkinliğe imza attılar. Kendilerini yansıtan ürünleri bir araya getirerek, mağaza içinde kendi Habitat’larını oluşturdular. Ferda Bakay Saka organizasyonuyla yapılan sergi bu ay sonuna kadar devam edecek. Yaratıcıların anıları, fotoğrafları ve özel objeleri arasında gezinmek tam bir serüven...

ALİ KIRCA

Yaşanmışlık ve nostalji dolu bir çalışma alanı..

Kırca’nın masasında onun için anlam taşıyan, her biri farklı bir hikayeye sahip kişisel objeleri sergileniyor. 1990’lardan kalma ilk Apple laptoplardan biri, pirinç aydınlatma, ilk cep telefonu, plak çalar Volkswagen minibüs en çok ilgi çeken parçalar.

“Benim Habitat’ım biraz nostalji... Biraz yaşanmışlık... Biraz eski gazeteler ve eski şarkılar arasında çıkılan bir yolculuk...”Öteki Bahçe” romanının yazıldığı iklime dair “küçük bir öykü...”

Çalışma masasında öyle darmadağın bırakıp çıktığım objeler, koltuğumun üstüne bıraktığım hırkam ve kaşkolum, masamda unuttuğum gözlüğüm, kahve fincanım... Hepsi, her an yeniden dönüp gelebilirmişim gibi duruyor sanki, biliyorum...

Haberin Devamı

Kim bilir, belki de her an çıkıp gelebilirim. Öteki “bahçe”lerin hikayesini yazmak üzere... 33’lük plakta “Edelweiss” çalarken... Belki de... Kim bilir?”

ALARA KOÇİBEY

Güncel, sade ve natürel bir şıklık

Koçibey’in stili naturel şıklık üzerine kurulu. Yalın çizgiler, doğal dokular ve açık renklerle dinlendirici bir atmosfer kullanılmış.

“Benim Habitat’ım; pure zarafet, pure konfor, pure huzur... Evinizin en çok vakit geçirilen mekanlarına pure (saf) dokunuş... Benim Habitat’ım naturel... Günün stresini ve gürültüsünü unutturacak Habitat ürünleriyle huzurun mekanını tasarlamak, rahatlığı, şıklığı ve sadeliği ön plana çıkararak, Habitat ‘ın 50. yılında güncel ve özgün tasarımları sentezlemek benim için büyük bir keyifti. Bu pure keyfi siz de yaşayın!”

GÜL AĞIŞ

Çağdaş, dinamik, eklektik ve kentli

Haberin Devamı

Modacı Ağış, New Yok’ta bir lofttan ilham alarak tasarladığı yaşam alanının duvarını kendi motifleriyle tasarlanan moda ürünleriyle sergiliyor.

“Benim Habitat’ım dinamik, çağdaş ve eklektik...

Urban kadınının gündüz rahat, gece sofistike şıklığını vurguluyor.

Tamamen yaşamın içinden biri; o yüzden tüm yeniliklerin ve çağdaş yaşamın sıkı takipçisi.

New York’ta bir loftu canlandırarak koleksiyonum için özel olarak tasarladığım desenleri duvar kağıtlarına bastırdık.”

ASLI KUSEYRİOĞLU

Bitki ve çiçek dolu özgür ancak rahat ve sıcak bir doğallık

Benim Habitat’ım doğallık...

“Rahatlık... Enerjisini yeşilden topraktan alan, özgür ve güvenceli ortamlar.

İnsanın netlik ve özgürlükle birleştiği mekan. İşte Habitat’ım beni güven, şıklık ve rahatlığın sarmaladığı mekan!”

GAMZE BURSA

Sadelik ve saflığın yaratıcılık ve enerjiyle sentezi

Net 425 gr ve No 22 yemek kitaplarının yazarı ve yemek stilisti tasarladığı akşam yemeği sofrası ilhamını karmaşadan alıyor.

“Hazırladığım kahvaltı sofrası saf, doğal ve minimal bir yaklaşımla yeni bir güne uyanmayı temsil ediyor. Geçmişin izlerinden arınmış bir şekilde hayata beyaz bir sayfa açarak başlamayı vurguluyor. Doğal dokuyu temsil eden keçenin içinden çıkan el figürleri yaratıcılığın karşı konulmaz cazibesine gönderme yaparken; kullanılan formlar beyazın yalınlığında sonsuz bir zindelik vaat ediyor. Akşam yemeği ise zihinsel karmaşanın doruk noktası; yüksek miktarda enerji ve aktivite içeriyor.”

Haberin Devamı