Gazete Vatan Logo
Magazin Siyaset bana girsin!

Siyaset bana girsin!

M. Ali Erbil 'siyasete girecek misiniz?' sorusuna kendi uslübuyla cevap verdi

Bu aralar memleket sorunları yüzünden hayli dertlisiniz. Yaptığınız açıklamaların hemen ardından da "Hapiste bana çamaşır getirirsiniz" dediniz. Gerçekten hapse düşmek gibi bir kaygınız var mı?
Allah korusun. Biz partiler üstüyüz kardeşim. Politikacıların üstündeyiz. Biz halkız, gerçeğiz. Gerçekleri söylemezsemgerçeklere ihanet etmiş olurum. Bunca yıldır bana gösterilen sevgiye ihanet etmiş olurum. Benim söylediklerim kimseye batmaz zaten. Söylemezsem yediğim ekmeği hak etmem. AKP'nin çıkış noktası özgürlük, çok sesliliktir. Herkes fikrini söylemeli. Onların iyi şeylerini de söylüyorum, eleştiriyorum da.

İktidarın beğendiğiniz icraatları varmı?
Var tabii. Benim bulunmayan bir kan ilacım vardı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan ilacımın getirilmesi için ricada bulundum. Girişimde bulundu
ve Allah razı olsun ilacımbulunabiliyor artık. Türkiye'de tedariki zordu ve yurt dışından getiriliyordu. Birçok iktidarda bunu yaptıramamıştık. Ben ülkenin en yüksek vergi verenlerindenim, anlayışlı davrandılar. Takdir ettiğim yönleri var, geçen Bursa'ya gittim acayip yollar yapılmış.

Deniz Baykal, Recep Tayyip Erdoğan'a "Gel tartışalım Mehmet Ali Erbil yönetsin" diye çağrıda bulunmuş. Yönetir misiniz?
Tabii yaparız. Kendi formatımızda kendi çizgimizde yaparız. Kimseye de ayrıcalık göstermem.

Siyasete girmeyi düşünüyormusunuz?
Siyaset bana girsin. Biz siyasetin üstündeyiz. Ben siyasete girmem.

Yaptığınız tüm programlar çok izleniyor. Bunun sırrı nedir?
Başarı programlarla alakalı değil, benim kendimle, sanatçı kişiliğimle, şovmenliğimle alakalı. Televizyon dünyasında uzun soluklu olabilmek
çok önemli bir şey. Bizim seyircimiz her şeyi çok çabuk tüketiyor. Programları ömrü bu yüzden en fazla iki sene oluyor. Ama ben birçok programı iki yılın üstüne taşıdım. Benim farklı bir yönüm var seyircinin üstünde.

Televizyondaki davranışlarınız doğal mı, yoksa çalışılmış hareketler mi?
Samimiyim ve samimiyetime inanıyorlar. Yapmacık hareketimyoktur, hep doğalımdır. 30 yıldır televizyoncuyum ve 30 yıl televizyonda kalmak kolay bir şey değil.

Büyük bir talihsizlik yaşamıştınız, yayında pantolonunu indirdiğiniz şahsın cinsel uzvu göründü. Bu olaydan sonra sizin için "Bitti" diye yorum yaptılar ama bitmediniz.
Bu herkesin başına gelebilecek bir kazaydı. Mehmet Ali Birand'ın her gün başına geliyor.

Pek kaza gibi değildi. Resmen indirdiniz. Ama her gün indiriyordum. Her gün de altından uzun don çıkardı. O olay şovun bir parçasıydı.

İki yıldır sinemada yoksunuz. Neden?
İki yıldır beni tatmin eden bir proje gelmedi. Son yaptığımiki filmin, Emret Komutanım: Şah Mat ileMaskeli Beşler Kıbrıs'ın başarısı da beni tatmin etmedi. Hep bana bu tarz komedi filmlerinden teklifler geliyor.

Recep İvedik'i izlediniz mi?
Fragmanlarını izledim. İzlemeye vaktim yoktu. Bir kez sinemaya vakit ayırdım. Onda da Slumdog Millionaire'i izledim. Muhteşemdi.

A.R.O.G'u izlediniz mi?
Onu da izlemedim.

Ama çok eleştirdiniz. İzlemedenmi yaptınız o eleştirileri?
Yani duyduklarımla, güvendiğim insanlardan aldığım duyumlarla yaptım o eleştirileri. Yakın çevrem, eleştirmenler, sanatçı dostlarımın anlattıklarıyla eleştirdim. Yine de emek verilmiş ve ben emeğe saygı duyarım. Türk sinemasının seyirci sayısının yükselmesinde bizimde payımız
var. Bu Kahpe Bizans ile başlayan bir trenddir.

Siz de bu tarz filmler yapmadınız mı?
Ben onu kastetmiyorum. O seyircinin beklentisini karşılayan popülist filmler. Ama bana içi dolu senaryo filmteklifleri gelmedi hiç. Hep komedi teklifi geliyor. Öyle bir senaryo gelse, seve seve oynayacağımama gelmedi.

Mehmet Ali Erbil ile 50 Sarışın'a gelen eleştiriler hakkında ne düşünüyorsunuz?
Sarışınların aptal olduğu tezini çürütmek için yarışmayı yapıyoruz.

50 sarışının karşısına oturtmak istediğiniz politikacı var mı?
Kamer Genç'i düşünüyorum. Samimi söylüyorum. Kamer Genç'e çağrıda bulunuyorum. Gelsin kazandığı parayla da Tunceli'de okul yaptıralım.

Asena'nın Çarkıfelek'ten kovulmasında parmağınız olduğu, İbrahimTatlıses ile barıştığınız için Asena'nın kovulduğu iddia ediliyor. Doğru mu bu iddialar?
Asena'nın anlaşması 1,5 yıldı, bitti. Benim tasarrufumda olan bir şey yok. Yapımcı firmanın kararı. İhale benim üstüme kaldı. Asena'nın gelişi benim tercihim değildi zaten, gidişi de benim tercihim değil.

İbo ile barıştık, aile arasında olur öyle şeyler. 30 yıllık dostuz, birlikte neler yaşadık...

Röportaj için dört sene önce evlendiğiniz Sait Halim Paşa Yalısı'nı tercih ettiniz. Bu dört yılda nasıl bir evlilik geçirdiniz? Pişmanlık var mı?
Pişmanlık hayatta yok. Allah herkese böyle evlilik nasip etsin. Çok anlayışlı, demokrat bir eşim var. Birbirimize saygılı ve hoşgörülüyüz. O dengeyi kurabilmek çok önemli, onun için de akıllı bir hanımgerekiyordu.

Eskiden casinolarda rulet, poker oynardınız. Şimdi sadece makinelerde görüyoruz sizi.
Kumardan sıkıldım. Yeteri kadar oynadık. Şimdi oyalanmak
için oynuyorum. Bıktım.

Çapkınlıklara son verdiniz. Yaşlandınızmı artık?
Uslandım artık, doyuma ulaştım. Şimdiki evliliğimde her şeyi buldum,
bu yüzden ihtiyaç duymuyorum. Başka heyecanlar arıyoruz artık.

Çocuklarımı hep özgür bıraktım
Türkiye'nin içinde bulunduğu durumdan pek memnun görünmüyorsunuz? Oğlunuz Ali Sadi'nin geleceği hakkkında ne düşünüyor sunuz?
Oğlum için endişelenmiyorum,ayıptır söylemesi Amerikan pasaportu var. Biz önlemini almışız.

İleride oğlunuzun sanatçı olmasnı istiyormusunuz?
Hiçbir çocuğuma meslek konusunda baskı yapmıyorum. Çocuklarımı
hep özgür bıraktım. Ama iki numaralı kızım Yasmin sanata karşı daha duyarlı ve ilgili. Belki yönelebilir. Ali Sadi çok küçük ama espriler yapıyor. Evde çakıştığı bir çalışanımız var. Onu seviyor musun diye soruyoruz. Baştan sevmiyordu ama artık seviyorum diyor. Ne kadar seviyorsun diye soruyoruz. "Hayvanlar kadar" diyor.

Spor yapıyor musunuz?
Pilates yapıyorum. Ebru Şallı'dan değil Ankaralı Namık'tan pilates dersleri alıyorum.(habertürk)

Haberin Devamı