Gazete Vatan Logo
Magazin Rock müziğine yeni bir soluk Kent

Rock müziğine yeni bir soluk Kent

Abdullah Bülbül ve Seçkin Ara’nın kurduğu Kent, “Geceyi Kaçırma” adlı yeni EP’lerini tamamlamanın heyecanını yaşıyor. Topluluk, pop ve rock çatısı altında modern şehrin insanlarına odaklanan yeni hikayeler anlatıyor. EP’de İlhan Şeşen şarkıları ve Della Miles düeti var.

Kent ne zaman ve nasıl kuruldu?

2002 yılında Abdullah ve Seçkin ile okul grubu olarak kuruldu. Daha sonra Timuçin Aksuer ve Gürkan Kutal gruba dahil oldu. Grup böylece son müzikal karakterine kavuştu.

Türkiye’de rock müziğin değişimini nasıl yorumlarsınız?

Günümüzde müzik tarzları ve türleri iç içe geçmeye başladı bu dönemde. Salt rock müzik yapan gruplar ve sanatçılar azalmaya başladı. Bizim 90’lardan beri dinlediğimiz ve sevdiğimiz müzik çok değişmedi. Mutlaka bir evrimleşme süreci dünyada da oluştu ve bu kalıcı olur mu, yoksa geçici bir moda mıdır bilemeyiz fakat biz günümüze uysun veya uymasın diye düşünmeden içimizden geçen müziği yaparak kendimizi ifade etmeye çalışıyoruz.

Yeni albümünüzü ne kadar sürede tamamladınız ve kafanızda kurguladığınız albüm ortaya çıktı mı?

Beste aşaması baya uzun sürdü. Çünkü çok fazla bestemiz vardı ve içlerinden bizi en doğru ifade edenleri seçmemiz zaman aldı. Bazen bir eser bizi etkilerken düzenlemesini sevemedik. İlhan Şeşen’in müziğimizi sevmesi üzerine bestelerinden birini kullanmamıza izin verdi. Bu düzenlemeyi dinlediğinde ise çok beğendi. Bir de, hep hayalini bir rock cover olarak arzuladığı Geceyi Kaçırma adlı eserini ondan habersiz düzenleyip kaydettik. Şarkıyı kaydettikten sonra İlhan Şeşen’e sürpriz yaptık ve o da çok beğendi. Sonrasında “Çocuklar buna neden albümünüz de yer vermiyorsunuz?” dedi ve bu şarkı albümdeki yerini aldı.

Haberin Devamı

Türkçe şarkı ile bizi şaşırttı

İlhan Şeşen ve Della Miles ile bir araya gelme hikayeniz nedir?

Timuçin Aksuer uzun yıllardır İlhan Şeşen ile çalışıyordu. Bu dönemde İlhan Şeşen’in İstanbullu Şarkılar albümünü hazırlıyordu. İlhan Şeşen şarkıları çok beğenip kendisinin bir bestesini kullanabileceğimizi söyledi, buradan yola çıkarak çok bilindik bir eserinin yerine daha yeni bir eserini kullanmak istedik. Della Milles’in ise Türkiye turnesinde tonmaisterliğini Timuçin yapıyordu. Timuçin albümden şarkıları dinletince Della, Yalan şarkısını çok sevdi. Zaten şarkı için düet hayalimiz vardı. Bunu da Della ile paylaşınca çok hoşuna gitti. Hiç Türkçe bilmemesine rağmen şarkıyı çok ciddi çalışarak birçok Türk solistten daha başarılı bir performans sergiledi. Bu şekilde beraber çalışma fırsatı bulmuş olduk.

Haberin Devamı

Bu albümle neler hedefliyorsunuz?

Her müzisyenin hayal ettiği gibi eserlerimizi kitlelere ulaştırmak ve onlarla aynı hisleri paylaşabilmek istiyoruz. Konserlerimizde insanlarla bir araya gelebilmek de önemli.

Albüm lansman konseri ne zaman ve nerede olacak?

20 Mart günü Moda Kayıkhane Sahnesi’nde gerçekleştireceğiz. Tabii ki birçok konuğumuz olacak, şu an için isimler sürpriz.

Güçlerini müzik ile birleştirdiler

Vodafone Türkiye ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), gençleri müzikle buluşturacak yeni bir işbirliğine imza attı. Türkiye’nin yeni dijital müzik platformu Vodafone FreeZone Stüdyo çatısı altında hayata geçirilen “FreeZone Stüdyo’da İKSV Serisi” projesiyle, çeşitli sanatçıların özel performanslarına ev sahipliği yapacak olan Vodafone FreeZone Stüdyo’da dijital ortamda gençler için öğretici ve yönlendirici içerikler oluşturularak koçluk da sağlanacak. Vodafone-İKSV işbirliğiyle Türkiye’de yerli müzik üretimi ve tüketiminin desteklenmesi hedefleniyor. “FreeZone Stüdyo’da İKSV Serisi” projesi, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı Genel Müdürü Görgün Taner’in katılımıyla Vodafone Park’ta düzenlenen toplantıda tanıtıldı. “FreeZone Stüdyo’da İKSV Serisi” projesinde, İKSV tarafından düzenlenen İstanbul Caz Festivali’nin Genç Caz, Parklarda Caz ve Gece Gezmesi gibi bölümlerinde yer alan sanatçılarla “Genç Caz FreeZone Stüdyo’da”, “FreeZone Stüdyo’da Performanslar Serisi” ve “FreeZone Stüdyo’da Muhabbet ve Workshop” adı altında üç farklı faaliyet yürütülecek. Vodafone FreeZone Stüdyo, Temmuz sonuna kadar Lahza, Kamufle, Akın Sevgör, Yakaza Ensemble ve Özgün Semerci gibi isimleri ağırlayacak.

Haberin Devamı