Gazete Vatan Logo

Reytingcilere şok!

TRT, AGB ve TİAK hakkında suç duyurusunda bulundu...

TRT Genel Müdürlüğü, televizyonlarla ilgili reyting ölçümleri yapan AGB Türkiye ve Televizyon İzleme Araştırmaları Komitesi (TİAK) yetkilileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Yapılan suç duyurusunda, AGB Türkiye ve TİAK yetkililerinin gizli tutulması gereken denek bilgilerini sızdırmak ve bu şekilde yanlış ölçümlere dayalı reyting bilgilerini abonelere ve kamuoyuna açıklamak suretiyle suç işlediği, böylece TRT Kurumu’nun kamuoyunda var olan güvenirliğine gölge düşürmeye çalıştığı ve kurumu gelir kaybına uğrattığı iddia edildi.

TRT Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Suç duyurusu, suçun işlendiğini gösteren pek çok açık gösterge değerlendirilerek yapıldı. Gerek ham bilginin işleme sürecinin ve kriterlerinin bilinmemesi ve gerekse sadece AGB yetkilileri ile TİAK denetçisinde olması gereken denek isimlerinin film şirketlerinin elinde bulunması ve deneklerin isimlerinin haber sitelerinde açıkça yer alması, kamuoyunu ve TRT Kurumunu rahatsız ettiği gibi, yetkililerin denek bilgilerini sızdırdığı ve suç işlendiği gerçeğini de ortaya koymaktadır” denildi.

Haberin Devamı