Gazete Vatan Logo
Magazin Red Bull Music Festival İstanbul’da sizi ne bekliyor?

Red Bull Music Festival İstanbul’da sizi ne bekliyor?

26-30 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek olan Red Bull Music Festival’in biletleri satışa çıktı. Festival birbirinden yetenekli müzisyenleri ilgi çekici konseptler ile bir araya getirecek

Red Bull Music Festival  İstanbul’da sizi ne bekliyor?

Red Bull Music Festival, 26-30 Eylül tarihleri arasında şehri harekete geçirmeye hazırlanıyor. Kentin kültürel dokusuyla tam bir uyum içerisinde, aynı zamanda küresel bir dil yakalayan performanslar, partiler ve görsel şovlar festivalin kapsamlı programının parçası olacak. New York, Los Angeles, Paris, Sao Paulo gibi şehirlerden sonra İstanbul’da da hayata geçirilecek olan festival 5 gün boyunca tam 60 sanatçıyı kentin farklı noktalarında, kimi zaman beklenmedik mekanlarda, dinleyiciyle buluşturacak. Biletleri satışa çıkan festivalde Talaboman, Vladimir Ivkovic, Barış K gibi isimlerle partileyecek, deneysel sahnede Dopplereffekt, İpek Görgün, Fennesz ve The Bug ile birlikte ilgi çekici isimleri izleyeceğiz. Cahit Berkay’dan Jans Joachim Irmler’e genişçe bir kadronun doğaçlama performansı, Little Simz ve Zebra Kant’ın da katılacağı hip hop şöleni ve tüm bunların yanında Yeşilçam’daki B-movie etkisine odaklanan sergi, performans ve söyleşi festivalin kapsamlı programının parçaları.

14 müzisyenle sınırlar aşılacak

Haberin Devamı

Festivalin ağırlayacağı 60 sanatçının dörtte birini açılış gecesinde tek bir sahnede göreceğiz. Çoğu daha önce asla aynı sahneyi paylaşmamış bu müzisyenler beklenmedik anlara ev sahipliği yapacak bir emprovize düet gecesinde bir araya gelecek. Sırayla aynı kokpiti kullanan her biri üstün yetenekli kaptan pilotlarla rüya gibi bir uçuşa hazır olmakta fayda var. 26 Eylül’de Avusturya Başkonsolosluğu/Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi’nde gerçekleşecek bu sınır tanımayan gecede ZeN ve BaBa ZuLa gibi İstanbul alternatif sahnesinin zihin açıcı topluluklarında müzik yapmış olan Murat Ertel’in öncülüğünde toplanacağız. Konuklarımız ise Ah! Kosmos, Cahit Berkay, Chiltzy, Dr. Das, Gökçe Gürcay, Eralp Güven, Hans Joachim Irmler, Lydia Kavina, Şirin Pancaroğlu, Aybike Çelik Özbey, Okay Temiz ve Hakan Vreskala gibi her biri alanında önemli isimler.

İki yaka bir araya geliyor
Hip hop kültürü, “sektörde” Doğu ve Batı’nın çatışması üzerinden pazarlansa da, aslında birlik olmanın, dayanışmanın önemli olduğu bir kültür. İstanbul’un iki yakası hip hop’la dolu bir programla bir araya geliyor. İki farklı yakadan bir MC ve bir beatmaker aynı sahnede buluşacak. Hem de bu sahne İstanbul’da Boğaz’ın tam ortasında olacak. İki yakayı bir araya getiren bu buluşmaların ardından Little Simz, Zebra Kant gibi isimler konuk olacak, gecenin “ev sahipliğini” ise Ezhel ile Kamufle ve Dostları yapacak.
Red Bull Music Academy’nin 20. yaşı
Red Bull Music Academy tam yirmi yıldır yenilikçi müziğin yaratıcısı olmaya aday fikirleri ve genç müzisyenleri destekliyor. Her şey bundan yıllar önce Berlin’de başladı ve akademi, bu yıl doğduğu kente geri dönüyor. Red Bull Music Academy’nin 20’nci yaşını Red Bull Music Festival kapsamında kutlanıyor. Yıldız DJ’ler, sıkı prodüktörler bu gecenin birer parçası olacak. “Experimental” başlıklı sahnede Pan Daijing Presents First Piece, The Bug vs Miss Red, İpek Görgün ve Fennesz ortak performansı ile Dopplereffekt’i sahnede olacak. Rave sahnesinde ise Robogeisha B2B Seretan, Sassy J B2B Volcov, Talaboman ve Barış K B2B Vladimir Ivkovic performans verecek.
Yeşilçam’a saygı gecesi
Red Bull Music Festival gerçekleştiği şehirlerin kültürel dokusuna adapte olan, bu kentlerin müzikal ve kültürel dinamiklerini harekete geçirmeyi hedefleyen bir organizasyon. Sıradaki durak İstanbul olunca, kentin kültür haritasında özel bir yeri olan Yeşilçam’ı es geçmiyorlar. Festival kapsamında dönemin sıra dışı akımlarından biri mercek altına alınacak. Gaye Su Akyol ve Bubituzak 27 Eylül’de Kadıköy Sineması’nda Yılmayan Şeytan filminin yeni müziklerini sahnede filme eşlik ederek çalacak. Bu performansın hemen öncesindeyse Can Evrenol, Güven Erkin Erkal, Kunt Tulgar ve Melikşah Altuntaş’ın katılımıyla B-movie akımı üzerine bir sohbet gerçekleştirilecek. Festival süresince her gün gece yarısında Kadıköy Sineması’nda bir fim gösterimi olacak. Sırasıyla, Süpermen Dönüyor, Yılmayan Şeytan, Tarkan Vikinglere Karşı ve Şeytan filmleri ücretsiz olarak gösterilecek. Film afişlerinin çeşitli illüstratörler tarafından yeniden yorumlanacağı Art of B-Movies: The Remake Exhibition sergisi, Güven Erkin Erkal’ın arşivini açtığı ve 20 orijinal B-movie afişini meraklısı ile paylaşacağı Art of B-Movies: Archive sergisi de ek olacak.

Haberin Devamı