Gazete Vatan Logo
Magazin Müzik için Türkiye’de kaldı

Müzik için Türkiye’de kaldı

Nelly White, Çağlar Anber ve Yiğit Ergün’den oluşan Nelly White Band, iki yıldır üzerinde çalıştığı Ordinary Woman albümünü hayranlarına sundu. Pop, rock, folk, caz türlerinin harmanlandığı albümün ilk video klibi ise Last Night adlı parçaya çekildi. İngiltere’den Türkiye’ye yerleşen vokal Nelly White ile albümü konuştuk.

Müzik için Türkiye’de kaldı

Nelly White Band olarak yaptığınız müziği nasıl tanımlarsınız?

Albümümüz iTunes üzerinde yayınlanmak üzere olduğu zaman bizi nasıl bir kategori içine konulacağı soruldu. Bizi pop tarzına soktular ama buna katılmıyorum. Sanırım albümümüzün ruhunda funk, blues ve caz-fusion var ve belki pop... Tek bir tür müzik yazmak istemiyorum. Eğer biraz country varsa, öyle olsun. Paul Simon, Stevie Wonder, ABBA ve Jimi Hendrix’i dinleyerek büyüdüm. Sonuçta bu kombinasyonların sonucunda ne bekleyebilirsiniz ki?

İngiltere’den Türkiye’ye uzanan yolculuğunuzdan söz eder misiniz?

Türkiye’ye kişisel nedenlerle geldim ve sonrasında hayat arkadaşım olacak Çağlar Anber ile tanıştım. On yılı aşkın süredir Antalya’da birlikte hem hayat hem de müzik serüvenimizi paylaşıyoruz. İlk aşamada grupta dört kişiydik ama sonra yola üçümüz devam etmeye karar verdik. Ben, Çağlar ve Yiğit… Üçümüzde Antalya’da yaşamaktan dolayı çok mutluyuz. Müziğimizi dünyaya duyurmak için metropolde yaşamamız gerektiğine inanmıyoruz. Teknoloji çağındayız ve ulaşım kolaylığı ile istediğimiz her yerde olabiliyor. Kutunun dışında düşünmek istiyoruz kısacası.

Haberin Devamı

Türkçe şarkılar bile yazdım

Türkiye’den müzisyen olarak kimleri dinliyorsunuz?

Türkçe müzik ile ilk kez Türkçe’yi henüz anlamadığım bir dönemde karşılaştım. Bu yüzden dikkatim şarkı sözlerine değil, müziğe odaklandı. Tanıştığım ilk iki sanatçı Leman Sam ve Vedat Sakman, ‘Her Neyse’ şarkısını söylüyordu. Bu şarkı bende saplantı haline geldi ve şarkıyı tekrar tekrar dinledim. Bugün hala duygulandırır beni... Sezen Aksu’nun şarkı söylemesine de hayran kaldım. Bunun dışında Fahir Atakoğlu, Mor ve Ötesi ve Bulutsuzluk Özlemi’ni seviyorum. Türkçe şarkılar bile yazdım. Belki bir gün onları kaydederim kim bilir!

Konserlerde çok daha iyiyiz

Müziğinize dair ileride neler yapmayı planlıyorsunuz?

Bu yıl bol bol çalmak istiyoruz. Festivaller, konserler… Rüzgar bizi her nereye atarsa. Ayrıca, samimi akustik setler bizim işimiz. Canlı müzik her zaman size özgürlük verir ve bence dürüst olmam gerekirse, canlı performansta albümümüzden daha iyiyiz. Kayıtta tutkuyu yakalamak zor. Özellikle finansı kendiniz karşıladığınız zaman ve stüdyodaki sınırlı zaman doğrultusunda bazen gerçekten istediğiniz şeyi üretemezsiniz. Stüdyoda uzun zaman geçirdik ve şimdi büyük bir izleyici kitlesine ihtiyacımız var. Ayaklarımın üstünde durmak istiyorum, sadece piyanonun arkasında oturmak değil. Sahnede büyük bir grup müzisyen ile birlikte seyirciyi doyurmamızı istiyorum. Radyoda, hem Türkiye’de hem de uluslararası alanda müziğimizi dinlemek istiyorum.

Haberin Devamı