Gazete Vatan Logo
Magazin Monica Molina: Hayalim Türkiye'de yaşamak

Monica Molina: Hayalim Türkiye'de yaşamak

'En İyi Latin Müziği Şarkıcısı' dalında pek çok kez Grammy adayı olan Monica Molina, röportajlarında Türkiye'den övgü dolu sözlerle bahsediyor. Molina, "Türkiye'de seyirciyle buluştuğumda özel bir şey oluyor. Sahneye çıkar çıkmaz bana yönelik sevgiyi ve saygıyı hissediyorum. Türkiye’de sahnede evimde gibiyim, güvendeyim ve sanki hiçbir şey ters gidemez gibi geliyor." sözleriyle Türkiye'ye olan sevgisini de dile getirdi.

Monica Molina: Hayalim Türkiye'de yaşamak

Gazetevatan.com/Cansu Akalp

Sanatçı bir aileden gelen Monica Molina, ünlü İspanyol şarkıcı Antonio Molina'nın kızı. Babasının izinden giden ünlü sanatçı melankolik, romantik sesiyle hayat verdiği şarkılarda Latin ve geleneksel İspanyol müziği temalarını bir arada işliyor.

16 Ekim'de İstanbul'daki sevenleriyle buluşacak olan Monica Molina'ya Gazetevatan.com'dan Cansu Akalp'e samimi açıklamalarda bulundu.

Bartın’da maden ocağında meydana gelen patlama dolayısıyla Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında İstanbul Atatürk Kültür Merkezinde hafta sonu gerçekleşmesi planlanan Monica Molina konseri iptal edildi.

Monica Molina'ya "Biraz çocukluğunuzdan bahseder misiniz? Nasıl bir çocukluk geçirdiniz,müzikle tanışmanız nasıl oldu?" sorusunu yönelttiğimizde, "Müzik doğduğumdan beri hayatımda her zaman var oldu. Çocukluğum sanatçıların bulunduğu bir evde geçti. Kardeşlerimin çoğu kendilerini sanat dünyasına adamış insanlar, hepsi ya besteci, ya oyuncu ya da şarkıcı oldu. Benim de şarkı söylemem sürpriz olmadı." yanıtını verdi.

Haberin Devamı

KENDİMİ ÇOK ŞANSLI HİSSEDİYORUM

Ünlü İspanyol şarkıcı Antonio Molina’nın kızı olan Monica Molina babasıyla ilgili de, "Onun gibi bir babaya sahip olmak benim için büyük bir gurur kaynağı. Sadece büyük bir sanatçı olmasıyla değil, aynı zamanda bir baba olarak bana verdikleriyle de ondan çok şey öğrendim ve kendimi çok şanslı hissediyorum." dedi.

İspanyol Diva Monica Molina, hayranlarıyla buluşacak.  Röportajlarında sık sık Türkiye hayranlığından bahseden ünlü sanatçı Türkiye'deki sevilmenizi neye bağlıyorsunuz sorusuna; "Bu benim sana sormam gereken bir soru, senin bana değil (gülüyor!!). Ama yine de cevaplamaya çalışayım. Böylesi bir bağlantının olması için mutlaka karşılıklı sevgi ve saygı olması gerekir. Tıpkı bir çift gibi…. Birbirini seven iki insan gibi  duyguların her iki yönde de akması gerekir. Ve bu bahsettiğim şey en başından beri vardı. Sadece müzikal düzeyde değil, kişisel düzeyde de." yanıtını verdi.

BU SEVGİYİ SAHNEYE ÇIKAR ÇIKMAZ HİSSEDİYORUM

Romantik sesiyle hayat verdiği şarkılarda pop, Latin ve geleneksel İspanyol müziği temalarını bir arada işleyen Monica Molina, Türkiye'deki dinleyicileri tanımlarken de "Türkiye'de seyirciyle buluştuğumda özel bir şey oluyor. Sahneye çıkar çıkmaz bana yönelik sevgiyi ve saygıyı hissediyorum. Türkiye’de sahnede evimde gibiyim, güvendeyim ve sanki hiçbir şey ters gidemez gibi geliyor. Tıpkı küçükken okuldan çıkıp eve döndüğünüzde annenizin sizi kollarına alması gibi...Türkiye'deki izleyicileri gerçekten çok seviyorum ve onlarla birlikte olduğum her an çok mutlu hissediyorum." diyerek hayranlığını belli etti.

Haberin Devamı

UMARIM HAYALİM YAKINDA GERÇEKLEŞİR

Monica Molina, "En İyi Latin Müziği Şarkıcısı" dalında pek çok kez Grammy adayı olarak seçildi. Hayallerinden de bahseden ünlü şarkıcı, "Sadece bu konserden, projelerimden konuştuğumuz şu an bile benim için bir hayali gerçekleştirmek anlamına geliyor. Benim hayalim şarkı söylemek ve bu hayali gerçekleştirdiğim için şanslıyım. Kaç kişi en sevdikleri şeyi iş olarak yapabiliyor, bu kadar şanslı? Bu benim birçok kez düşündüğüm ve çok müteşekkir olduğum bir şey." diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye'de yaşama isteğiniz var mı sorusuna ise; "Bu benim bir hayalim. Hep Türkiye'de yaşamak istemişimdir. Ancak doğru koşullar her zaman oluşmuyor; örneğin küçük çocuklarla daha zor oluyor. Ama şimdi bu koşullar daha elverişli. Kim bilir? Umarım yakında bu hayalim gerçekleşir!" yanıtıyla Türkiye'de yaşamanın hayali olduğunu da duyurmuş oldu.

 BİZİ BİRBİRİMİZE BAĞLAYAN AYNI DENİZİ PAYLAŞIYORUZ

'Türkiye'de çok fazla anınız var, peki en ilginç anınızı paylaşabilir misiniz?' sorusuna ise Monica Molina, "Türkiye'ye ilk geldiğimde kızım Candela'ya hamileydim ve o zamandan beri iş, tatil, ailem, arkadaşlarımla Türkiye’ye tekrar tekrar geldim. Türkiye’de yaşadığım bir çok deneyim ve bir çok anım var. Sadece bunlarla ilgili ayrı bir röportaj yapabiliriz!" diye konuştu.

Çıkardığı "Tu Despedida", "Vuela", "De Cal y Arena", "A Vida" ve "Mar Blanca" isimli albümleriyle Türkiye’de büyük hayran kitlesine sahip İspanyol sanatçı, sevilen parçalarını topladığı "Autorretrato” isimli albümün kapak çekimlerini İstanbul'da gerçekleştirmişti. İspanyol yıldıza Türkiye ve İspanya arasında müzik dili açısından benziyor mu? Farklılıkları neler? diye sorduk o da "Müzik genellikle farklı kültürleri birbirine bağlar. Dolayısıyla Türk müziğinin bazı seslerinin bize kendi ülkemizi ve köklerimizi hatırlatması garip değil. Sonunda, bizi yüzyıllar boyunca farklı şekillerde birbirine bağlayan aynı denizi paylaşıyoruz." yanıtını verdi.

Haberin Devamı