Gazete Vatan Logo
Magazin Manken Dilara Kurşun eski sevgilisinden şikayetçiydi! Davada karar verildi...

Manken Dilara Kurşun eski sevgilisinden şikayetçiydi! Davada karar verildi...

2019 Miss Turkey yarışmasıyla tanınanDilara Kurşun'u geçtiğimiz yıl darp edip, cinsel saldırıda bulduğu iddia edilen eski sevgilisi Tufan Kılıç hakkındaki dava karara bağlandı. Duruşma sonunda açıklama yapan Kılıç’ın avukatı Ali Osman Kahraman, Dilara Kurşun’un mahkemeye yalan beyanda bulunduğunu söyledi, "Hem tazminat davası hem de suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Manken Dilara Kurşun eski sevgilisinden şikayetçiydi! Davada karar verildi...

2016 yılında Miss Turkey yarışmacısı model Dilara Kurşun, eski sevgilisi Tufan Kılıç’ın kendisini taciz ettiğini iddia ederek, suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusunun ardından Tufan Kılıç hakkında 'nitelikli cinsel saldırı', 'tehdit' ve 'hakaret' suçlarından 14 yıl 9 aya kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yapılan duruşmaya Dilara Kurşun ve sanık Tufan Kılıç katılmazken, tarafları avukatları temsil etti.

“SAÇIMDAN TUTUP ÖPMEYE ÇALIŞTI”

Geçtiğimiz mart ayında ilk kez mahkemede ifade veren Dilara Kurşun, sanığın evinde olduğu 4 Haziran 2021 tarihinde, saatlerce şiddete uğradığını söylemişti: Bir arkadaşımla İngilizce mesajlaşmıştık. Ona kafayı takmış. Saatlerce boğazımı sıktı. Evde ikimiz yalnızdık. Beş saat şiddet gördüm. Telefonumu paramparça etti. İki gün aileme ulaşamadım. Evden gitmeme izin vermedi. Morlukların geçmesini bekliyordu. Olay günü beni çağırdı, önce 'Hayır' dedim. ‘Eğer gelmezsen o siteyi ayağa kaldırırım’ deyince gitmek zorunda kaldım. Kumköy’de ıssız bir plaja gittik. Bir süre sonra gitmek istediğimi söyledim. Çok öfkelendi. Saçımdan tutarak öpmeye çalıştı. Boynumdan tuttu. Üzerimdeki bluzu çıkarmaya çalışıyordu. Ben bağırmaya başlayınca korktu. ‘Gitmek mi istiyorsun?’ deyip arabasının anahtarını bana verdi. Arabayı alıp, evime gittim.

Haberin Devamı

“BANKA HESABIMA BİR KURUŞLAR GÖNDERİYOR”

Milliyet'ten Damla Güler'in haberine göre; Evine gittiğinde sanığın kendisini aramaya başladığını anlatan Kurşun, “Yaşadığım olayın şokundaydım. Başıma iş gelmesin diye arabasını iade etmek için kumsala döndüm. Onu aldım, evinin önüne geldim. Rezidansın içinde anahtarı ona vererek, oradaki görevliden taksi çağırmasını istedim. Gitmemi istemedi. Taksi geldi, arka koltuğa oturdum. Gitmemem için cebelleşince kendisi de ön koltuğa oturdu. Taksiciden durağa gitmesini istedim. Durağa gidince diğer araca bindim. Tufan da indi, arbede oldu. Taksiciler beni içeri durağa aldılar, su verdiler. Sonra polis geldi. Telefonunu çaldığım gerekçesiyle benden şikayetçi oldu. Sonrasında Tufan’ı bir daha görmedim. Olaydan sonra sanık IBAN hesabıma bir kuruş, bir kuruş paralar atıyor. Tehdit mesajları da vardır. Şikayetçiyim” dedi.

Haberin Devamı

SAVCI: İNANDIRICI DELİL YOK

Bugün görelen duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan savcı, dosyada müşteki Dilara Kurşun’un soyut iddiaları dışında inandırıcı deliller olmadığını belirterek, sanık Tufan Kılıç hakkında beraat kararı verilmesini talep etti. Mütalaaya karşı diyeceği sorulan sanık avukatı Ali Osman Kahraman, yaptığı savunmada, kadına karşı şiddetin tamamen karşısında olduğunu söyleyerek, “Bir suç varsa cezalandırılmasını istiyoruz. Ancak biz dosyaya bazı belgeler sunduk. Bunlar şüpheden daha güçlü kanıtlar” dedi.

 

Müvekkili hakkında beraat kararı verilmesini talep eden Avukat Kahraman, “Ayrıca katılan hakkında iftira ve yalan beyanda bulunma suçundan suç duyurusunda bulunulmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“MUTLAK ZAFERLE SONUÇLANAN BİR DAVA”

Verilen kısa aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Tufan Kılıç’ın hakkındaki tüm suçlardan yeterli ve inandırıcı delil olmadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi. Duruşma sonunda açıklama yapan Kılıç’ın avukatı Ali Osman Kahraman, “Bu dava kadına şiddete yönelik bir dava olmadı. Bir erkeğin mağduriyetinin kanıtlanması ve mutlak zaferle sonuçlanan bir dava oldu. Bu kişi hakkında da hem tazminat davası hem de suç duyurusunda bulunacağız” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı