Gazete Vatan Logo
Magazin Makyajsız daha özgürüm

Makyajsız daha özgürüm

MTV Video Müzik Ödülleri’nin rüzgarı devam ediyor. Gecenin en doğal kadını Alicia Keys, ‘Makyaja Hayır’ kampanyasının hala devam ettiğini, kadınların özgür olması için bunun gerektiğini vurguladı.

Makyajsız daha özgürüm

Birkaç ay önce Makyaja Hayır Hareketi’ni başlatan ve bundan sonra makyaj yapmayacağını açıklayan Alicia Keys’in MTV Video Müzik Ödülleri gecesine de makyajsız gitmesi büyük dikkat çekmişti. Sosyal medyada pek çok kullanıcı, Alicia Keys’in bu davranışının büyük cesaret istediğini söyleyerek ünlü şarkıcıyı alkışladı. Bazı kullanıcılar, ‘Sadece dikkat çekmeye çalışıyor, gidip biraz makyaj yapsa iyi olur’ gibi eleştirilerde bulundu. Bazı kullanıcılar ise Keys’in cildinde BB krem olduğunu ve tamamen makyajsız olmadığını iddia etti. Buzzfeed, Alicia Keys dışında erkeklerin de MTV gecesine makyaj yapmadan geldiğini ve eleştiri oklarına neden yalnızca kadınların hedef olduğunu soran esprili bir haber de yaptı.

Alicia Keys, bu hareketi başlattığından beri makyajlı olarak hiç görüntülenmedi. Ünlü şarkıcının başlattığı NoMakeup Movement yani Makyaja Hayır hareketi Hollywood yıldızları arasında da ilgi gördü. Keys, doğal saçlara, doğal yüze, doğal cilde ve doğal güzelliğe dönüş çağrısı yapmış ve şunları söylemişti: “Kendimi hiç bu kadar özgür, güçlü ve güzel hissetmemiştim.”

Haberin Devamı