Gazete Vatan Logo
Magazin Komedinin pırlantası hayatını kaybetti

Komedinin pırlantası hayatını kaybetti

‘Binbir surat’ lakabıyla tanınan oyuncu ve komedyen Atilla Arcan, 70 yaşında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti...

Komedinin pırlantası hayatını kaybetti

Kalp rahatsızlığı nedeniyle Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Arcan, önceki gün ameliyata alınmıştı. Ameliyattan çıkamayan Arcan’ın hayatını kaybettiğini kendisi gibi komedyen arkadaşı Cem Yılmaz Twitter hesabından duyurdu.

Atilla Arcan’ın yeğeni Doğan Tank, “Bir anda kalp krizi ve ondan sonra kapakçıklarda problem… Dün fenalaştı, ondan sonra ameliyat oldu. Maalesef kurtarılamadı” dedi.

SÜLEYMAN DEMİREL TAKLİDİ EFSANEYDİ

Gerçek ismi Atilla Gürses olan Atilla Arcan, 1945 yılında doğdu. 1990’lı yıllarda yaptığı ‘Binbir Surat’ adlı komedi programıyla tanındı. Oyuncu, yönetmen ve senarist babası Muharrem Gürses gibi Türk sinemasına yıllarca hizmet eden Arcan, sahneye çıktığı 1953 yılından itibaren çok sayıda tiyatro oyunu, sinema filmi ve televizyon dizisinde rol aldı. Ünlüleri taklit ettiği gösterileri çok beğenildi. Özellikle ‘Süleyman Demirel’ taklidi ile hafızalara kazındı.

GÜZEL ADAMDI

Cem Yılmaz: Ah Canım. Atilla Arcan mekanın cennet olsun. Yeni duydum, önemli bir ailenin ferdi, 0 değişik tatta bir komedyendi.

Haberin Devamı

Hakan Yılmaz: Atilla Arcan vefat etmiş. Allah rahmet eylesin. Çok güzel adamdı. Yakınlarına sabır diliyorum.

Ali Sunal: Bir ustamız daha aramızdan ayrıldı mekanı cennet olsun.

Sunay Akın: Hem güldüren hem de çok güzel gülen büyük usta, harika insan Atilla Arcan’ı da kaybettik. Anısına rahmet ve saygıyla.

Sermiyan Midyat: Çocukluğumuzun ekran başı sebebi, beyaz camın komedi fenomeni Atilla Arcan’ın yakınlarına ve tüm sevenlerine büyük sabırlar dilerim.

Gani Müjde: Atilla Arcan vefat etmiş. Türk komedi tarihinin değerli bir pırlantasıydı. Sevgiyle uğurluyoruz.