Gazete Vatan Logo

İslam alimleri ayaklandı!

Ramazan ayının yaklaşmasıyla Hz.Ömer dizisi daha başlamadan tartışmaları da beraberinde getirdi.

Ramazan ayının yaklaşmasıyla Arap dünyasında hazırlanan dini içerikli dizilerin arasında, Hazreti Ömer'in tasvir edilerek çekildiği 'Ömer' dizisi tartışmalara neden oldu.

MÜSLÜMANLARA ÇAĞRI

Arap kanalı MBC'de yayımlanacak 'Ömer' dizisi, sosyal paylaşım sayfalarında gündem olurken, Hz. Ömer'in tasvir edilerek canlandırılması büyük eleştiri aldı. Facebook ve Twitter sayfalarında diziyle ilgili özel başlıklar açılırken, dizinin yayına sokulmaması için Müslümanlara çağrıda bulunuldu.

HALİFELERİN TASVİR EDİLMESİ CAİZ DEĞİL

Yapım aşaması tamamlanan dizi, Endonezya ve Türkiye'de dublajı tamamlanarak Ramazan ayı içerisinde yayına girecek. Filmle ilgili görüş bildiren Suudi alimler, halifelerin filmde tasvir edilmesinin caiz olmadığı görüşünü dile getiriyor.

İslam aleminin fetva konusunda önem atfettiği El Ezher'e bağlı İslami Araştırmalar Merkezi adına açıklamada bulunan Ahmed El Hatip de, filmin yayımlanmasına karşı olduklarını açıkladı.

HAYRETTİN KARAMAN: ÇOK SAKINCALI

Diziyi izlemediğini ve içeriğini bilmediğini söyleyen Prof. Dr. Hayrettin Karaman ise, eğer dizide Hz. Ömer'in saygınlığını zedeleyecek bir husus olursa bu konunun tartışmaya gerek olmadan sakıncalı olacağını söyledi. Karaman aykırı içerik, gönülleri incitecek bir durum olmazsa dizinin faydalı bile olabileceğini söyledi. Prof. Karaman 70'li yıllarda İslam dünyasının önemli isimlerinin canlandırıldığı bazı tiyatro eserlerinin oynandığını söyledi.

ÇAĞRI FİLMİNİ ÖRNEK GÖSTERDİ

Kendisinin de seyrettiği bir tiyatroda Hz. Ebubekir'in canlandırıldığını anlatan Hayrettin Karaman 'Çağrı' filmini de hatırlattı. Filmde Hz. Hamza'nın Anthony Quinn tarafından canlandırıldığını hatırlatan Karaman, dizide sahabenin bir artist tarafından canlandırılmasının sakıncalı olmadığını belirtti.

Karaman 'Çağrı filmi çok beğeni kazandı. Çok iyi tesir etti. Müziği birçok insanın telefonlarındadır. O dönemde El Ezher alimleriyle görüşüldü. Film hakkında olumsuz müteala olmadı' dedi. (Yeni Şafak)

Haberin Devamı