Gazete Vatan Logo
Magazin İnşaat 2 yine gömmeye geliyor!

İnşaat 2 yine gömmeye geliyor!

İnşaat 2 yine gömmeye geliyor!

Ömer Vargı’nın oldukça ses getiren ve festivallerde ödüller alan ‘İnşaat’ filminin devamı olan ‘İnşaat 2’nin çekimleri, Armutlu’da başladı. Vargı’nın ilkinden çok daha fazla ses getireceğini söylediği filmin setine Hafta Sonu girdi. 10 yıl sonra Ali ve Sudi’ye yeniden hayat veren filmin başrol oyuncuları Emre Kınay ve Şevket Çoruh’un heyecanı görülmeye değer...

Armutlu’da özel set oluşturuldu

2003 yılında gösterime giren, sinema izleyicisi tarafından ilgiyle karşılanan ve birçok festivalden ödülle dönen ‘İnşaat’ filminin ikincisi geliyor. Yalova’nın Armutlu beldesinde geçtiğimiz haftalarda çekimlerine başlanan ‘İnşaat 2’nin setine konuk olduk. Havanın bunaltıcı sıcaklığına rağmen ekipte herkes oldukça eğlenceli ve ikinci film için ilki kadar heyecanlıydı. Armutlu’da küçük bir koyu film seti haline dönüştüren yönetmen Ömer Vargı, ilk filmden sonra ikinci filmi çekmeyi düşünmediğini ama herkesin ikinci filmi ısrarla istemesi üzerine kolları sıvadığını söylüyor. Filmin başrollerini yine Şevket Çoruh ile Emre Kınay paylaşıyor, ama usta oyuncu Bülent Kayabaş ve Anastasia Beloborodova gibi ekibe yeni katılan isimler de var. ‘İnşaat’ filminin kariyerlerinde çok önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Kınay ile Çoruh, 10 yıl boyunca nereye gitseler, “Filmin ikincisi gelecek mi?” sorusuyla karşılaştıklarını vurguluyorlar. Ali (Emre Kınay) ve Sudi’nin (Şevket Çoruh) trajikomik hikayesini anlatan filmin devamı, 10 yıl sonra ikilinin hapishaneden çıkması ve yeni hayatlarına adım atmalarıyla başlıyor ve tabii ki bela yine ikinci filmde de onların peşini bırakmıyor.

Haberin Devamı

Vargı: ‘Ticari kaygı ile iş yapmıyorum’

- ‘Eşkıya’, ‘Her Şey Çok Güzel Olacak’, ‘Kabadayı’, ‘Anadolu Kartalları’ gibi ses getiren filmlerin yönetmen, senarist ve yapımcılığını üstlenen Ömer Vargı ve oyuncular da dahil olmak üzere tüm set ekibi, ‘İnşaat 2’ için oldukça titiz çalışıyor. Vargı “Ben filmleri sadece ticari kaygıyla yapamıyorum” diyor. Bize seti gezdirirken, setteki aşçısından kameramanına kadar Türkiye’nin en iyi ekibiyle çalıştığını söylüyor. Sürükleyici aksiyon dolu sahneleri, kaliteli senaryosu ve oyuncu kadrosuyla izleyicinin merakla beklediği ‘İnşaat 2’nin önümüzdeki kış vizyona girmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Emre Kınay ‘10 yıllık hapis cezamızı çektik’

- Sizin için ikinci film sürpriz oldu mu?

Biz istedik zaten, sürpriz olmadı. Biz Ömer Abi ile karşılaştığımızda ikinciyi çekmemiz gerektiğini söylüyorduk. İlk filmi izleyen herkes bu 10 yıllık süreçte ikinciyi beklediklerini söylüyordu. Biz de “Onlar müebbet yedi. Çıkmayacaklar” diyorduk (gülüyor). Ama şimdi artık hapisten çıktık. 10 yıllık hapis cezamızı çektik. Şimdi yeni gömülecek olaylar ve cesetlerle devam ediyoruz.

Şevket Çoruh ‘İlk filmde 78 kiloydum, şimdi 90’

- 10 yılda neler değişti?

İlk filmde 78 kiloydum, şimdi 90 kiloyum (gülüyor).

Bu filmin sizin kariyerinize nasıl bir etkisi oldu?

Benim Türk sinemasına oyuncu olarak girişim ‘İnşaat’ filmi ile oldu. Bir oyuncu için her sahnede, her planda olduğunuz bir film. İlk filmde çok heyecanlıydım. Hemen hemen aynı duyguyu ikinci filmde de yaşadım. Oyuncu olarak çocuğuma hatıra olarak bırakabileceğim en iyi işlerden biridir.

Haberin Devamı