Gazete Vatan Logo
Magazin İlginç yasak!

İlginç yasak!

Törene böyle gelecekseniz hiç gelmeyin

İlginç yasak!

Milyonlarca kişinin ekran başında, seçkin konukların da “canlı” olarak yerinde izlediği Grammy ödül törenine geleceklerin göğüs ve kalçalarını uygun şekilde kapatma şartı getirildi.

55 yıllık Grammy tarihinde ilk kez sadece ünlü yıldızların değil seyircilerin de “uygun” şekilde giyinmesi istendi. Bu yıl 10 Şubat’ta yapılacak olan Grammy ödül töreninin yayıncısı olan CBS ilgililere gönderdiği elektronik postada törende ne tür giysilerin yasaklandığını ayrıntılarıyla anlattı. Forbes dergisinin internet sitesinde kültür-sanat yazıları yazan Michele Catalano ’nun aktardığına göre 5 Şubat ’ta gönderilen uyarı metni şöyle:


Çatalı göstermeyin!

- Lütfen kalçaların ve kadınların göğüslerinin yeterince örtülü olmasını sağlayın. Tanga tarzı giysiler sorunludur. Lütfen popo kıvrımlarının altındaki etli kısımları ve popo çatalını göstermekten kaçının.

- Lütfen kadınların göğüs uçlarını gösterebilecek aşırı transparan giysilerden kaçının. Lütfen genital bölgenin tamamen kapatıldığından emin olun ki vajinanın dış bölgesindeki çıplak deri görülmesin.

- Giysiler üzerindeki yabancı dilde yazılmış müstehcen sözlerin temizlenmesi gerekmektedir. Müstehcenlik ya da kısmi müstehcenlik yayında kabul edilemez. Bu aynı zamanda kameraların görüntüleyeceği seyirciler için de geçerlidir.

New York Daily News’e konuşan bir kaynak, söz konusu elektronik postanın CBS’in standartlar ve uygulamalar bölümündeki düşük yetkili bir çalışan tarafından gönderildiğini söyledi. Bu çalışanın görevinin CBS yayınlarını müstehcenlik ve çıplaklıktan arındırmak olduğunu söyleyen kaynak, içerik hafta başında CBS yöneticilerinin arasındaki bir konferans aramasının sonucu” dedi. Kaynak, “Bunların hiçbir şekilde yazılması ya da gönderilmesi planlanmıyordu. Bu direktifler kimse tarafından onaylanmadı” diye konuştu.

‘Nasıl giyineceklerini onlar mı söyleyecek’

Müzik sektörün genelgeyi “eğlenceli” bulduğu belirtilirken, sektörün önde gelen isimleri “Rock yıldızlarına nasıl giyinmesi gerektiğini mi söyleyecekler? Kolay gelsin” dedi. Lady Gaga (üstte) ve Rihanna, Grammy ödüllerinde hayli cesur kıyafetler giymişti.

Haberin Devamı