Gazete Vatan Logo
Magazin İbo döndü, kötü haber geldi!

İbo döndü, kötü haber geldi!

Almanya’daki tedavisi tamamlanan İbrahim Tatlıses döndü, Yargıtay'dan kötü haber geldi...

İbo, Darüşşafaka Rehabilitasyon Merkezi’ne götürüldü Tatlıses’e Yargıtay şoku

Şişli Nurol Plaza’da bulanan stüdyoda çekilen İbo Show programının çıkışında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanan ve tedavi amacıyla Almanya’ya giden İbrahim Tatlıses, Türkiye’ye döndü. Tatlıses’i getiren ‘TC İbo’ isimli özel uçak, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Genel Havacılık Terminali’ne indi. Uçağın, kameraların görüntü almaması için pistin uzak bir noktasına gitmesi dikkati çekti. Tatlıses, havaalanında oğulları İdo ve Ahmet Tatlı tarafından karşılandı. Uçaktan ambulansa alınan Tatlıses, tedavisinin süreceği Maltepe’deki Darüşşafaka Rehabilitasyon Merkezine götürüldü. Tatlıses, 14 Mart’ta, Şişli’deki Nurol Plaza’da bulunan stüdyoda çekimleri yapılan İbo Show programının çıkışıNda uğradığı silahlı saldırı sonucunda başından yaralanmıştı.



Ünlü türkücü, bir süre Acıbadem Maslak Hastanesi’nde tedavi gördükten sonra, Almanya’nın Münih kenti yakınlarındaki Murnau Kliniğine gitmişti. Bu arada Tatlıses ve Alişan’a Yargıtay’dan kötü haber geldi. Toprak operasyonu kapsamında açılan çete davasında İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Tatlıses, Alişan gibi isimlerin yargılandığı 42 sanıklı davada geçtiğimiz yıl karar çıkmıştı. Mahkeme şarkıcı Tatlıses ve Alişan ’ı “örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek”ten 1 yıl 10 ay 15 gün hapisle cezalandırmış ve iki ünlünün suç işlemeyeceklerine yönelik olumlu kanaat oluştuğunu belirtilerek cezayı ertelemişti. Yani iki sanığında 5 yıl suça karışmaması halinde, cezalarının ertelenmesine hükmetti.Ancak mahkemenin bu kararı Yargıtay’dan döndü. Mahkemenin cezayı erteleme kararının doğru olmadığını belirten Yargıtay, Tatlıses ile Alişan’a verilen cezada hükmün açıklanmasının ertelenmemesi gerektiği yönünde karar verdi. Yani iki sanığı verilen 1 yıl 10 ay 15 gün cezanın ertelenmeden uygulanmasını istedi.

Yargıtay 6. Ceza Dairesi Başkanı ve 4 üyenin oy birliği ile verdiği karar İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaştı. Mahkeme söz konusu dava dosyasını yeniden inceleyecek ve tekrar bir karar verecek.

Oğulları havalimanında karşıladı

Tatlıses’i karşılamak üzere oğlu İdo ve kardeşi Hüseyin Tatlı, Sabiha Gökçen Havalimanı’na geldi. Sık sık telefonla konuştuğu görülen İdo, kameraları farkedince Genel Havacılık Terminali’nin bekleme salonuna girdi.

Haberin Devamı