Gazete Vatan Logo

Hikmet Abi son yolculuğuna uğurlandı

Önceki gün kaybettiğimiz gazeteci Hikmet Bila, kalabalık bir gazeteci topluluğunun katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı

Akciğer kanserine yenik düşen mesleğin duayeni Hikmet Bila, nam-ı diğer Hikmet Abi’yi dün Teşvikiye Cami’nde düzenlenen cenaze töreniyle sonsuzluğa uğurladık. Bila’yı son yolculuğunda ailesi ve meslaktaşları yalnız bırakmazken, Vatan ve Milliyet ailesi cenaze töreninde tam kadro hazır bulundu. Teşvikiye Camii’ndeki taziyeleri Hikmet Bila’nın kardeşi gazeteci Fikret Bila ile Hikmet Bila’nın eşi Gülden Bila ve oğlu Baran Bila kabul etti.

Yakalandığı kanser nedeniyle 57 yaşında hayatını kaybeden Hikmet Bila’nın kardeşi gazeteci Fikret Bila, “Sadece ağabeyim değil, en yakın arkadaşımdı. Bütün gazetecilerin ağabeyiydi. Benim ilk öğretmenimdi. Her şeyi ondan öğrendim” dedi.

Hikmet Bila’nın eşi Gülden Bila ise; “Hikmet ile 40 sene beraberdik. Bu süre zarfında hem çok iyi bir eş, hem çok iyi bir baba, hem de çok iyi bir gazeteciydi. Üzgünüm, çok özleyeceğiz” diye konuştu. Demirören Şirketler Grubu Başkan Vekili Yıldırım Demirören, Hikmet Bila ’nın cenazesine katılan isimler arasında yeralırken, Erdoğan Demirören ise cenazeye çelenk gönderdi.

Gazetecilerin yanı sıra CHP’li milletvekilleri Nihat Matkap, Aydın Ayaydın, Erdoğan Toprak, Süleyman Çelebi, Umut Oran, Kamer Genç, Akif Hamza Çelebi ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ’de Bila’yı son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Teşvikiye Cami’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Bila ’nın naaşı, Ulus Mezarlığı ’na defnedildi.

“Cenazeye kimler katıldı”

Vatan Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Turgut Yuvacan, Milliyet Gazetesi Yayın Yönetmeni Tayfun Devecioğlu, Zafer Mutlu, Güngör Mengi, Ruhat Mengi, Okay Gönensin, Mustafa Mutlu, Can Ataklı, Bilal Çetin, Mehmet Tezkan, Hikmet Çetinkaya, Taha Akyol, Enis Berberoğlu, Sedat Ergin, Umur Talu, Ali Kırca, Korcan Karar, Derya Sazak, Necati Doğru, Hikmet Bila’yı son yolculuğuna uğurlayan gazetecilerdendi.

38 yıllık gazeteciydi

1954 yılında Zonguldak ’ta dünyaya gelen Bila, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü ’nü bitirdi. Mesleğe 1973 yılında Yeni Ulus’ta başladı. Anka Ajansı, Türk Haberler Ajansı ve Hürriyet Gazetesi’nde çalıştı. Milliyet’te Yayın Koordinatörlüğü yaptı. Cumhuriyet Gazetesi yazdı. bir dönem NTV’de siyaset danışmanlığıyaptı. Mehmet Ali Birand ve Rıdvan Akar ’la “12 Eylül Türkiye’nin Miladı” ile “Sosyal Demokrat Süreç İçinde CHP ve Sonrası” kitaplarını hazırladı. Sürekli Basın Kartı sahibi olan Hikmet Bilâ, bir süre önce hastalığı nedeniyle VATAN Gazetesi’ndeki yazılarına ara vermek zorunda kalmıştı.

Haberin Devamı