Gazete Vatan Logo
Magazin Her müziğe caz yapacaklar!

Her müziğe caz yapacaklar!

Caz ana başlığı altında; blues, elektronik, world, funk, indie, klasik, pop ve rock müziğin heyecan verici renklerini de içeren Zorlu PSM Caz Festivali, her müziğin caz haliyle birbirinden ünlü isimleri buluşturuyor

Her müziğe caz yapacaklar!

Bu yıl ikincisi düzenlenen Zorlu PSM Caz Festivali, cazın yanı sıra geniş müzik yelpazesiyle müzikseverlere renkli bir program sunuyor. 2-13 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalde her müziğin cazını dinlemek mümkün;

New York metro hattındaki istasyonları sahneye çevirerek ortaya çıkan Too Many Zooz’un trompet, bariton saksafon ve perküsyon flörtünden doğan caz, funk, afro ve latin ezgilerine eşlik etmek.

Etnik köklerini Avrupa, Ortadoğu, Arjantin ve İspanya müzikleri ile harmanlayarak bugüne kadar 25 albüme imza atan keman virtüözü Ara Malikian’ın cezbedici ezgilerine kendinizi kaptırmak.

Ritimler mest edecek

BBC Radio 6 tarafından “cennet gibi” olarak tanımlanan ve müziği “usta sınıfı” olarak etiketlenen Avustralyalı besteci ve piyanist Luke Howard’ın modern klasik düzenlemeleriyle mest olmak.

Caz enstrümantasyonu ve enerjik sound’u ile etkisi hiç bitmeyen 1970/80’lerin muhteşem fusion grubu Weather Report’un kurucularından, dünyaca ünlü Çek basist Miroslav Vitous’un Aydın Esen eşlikli iz bırakacak performansını dinlemek.

Haberin Devamı

Kurucusu olduğu Atlantic Records ile bir dönem dünya müzik sahnesinin dengelerini değiştiren söz yazarı ve iş adamı Ahmet Ertegün’ün anısına düzenlenecek özel gecede yer almak. Bu gecenin ev sahibi olan Karsu’nun naif vokali ve ona eşlik eden dinamik trompet, ritmik davul ve atmosferi ısıtacak kontrbas sesleriyle mest olmak.

“Çıplak ayaklı diva” olarak tanınan Cesária Évora’nın anısına sahne alacak Lura, Teofilo Chantre, Nancy Vieira, Lucibella ve Elida Almeida’nın anı defterine dönüşecek konserinde yer almak.

Pink Floyd şarkılarına kattıkları benzersiz yorum ve nefes kesen görsellerle müzikseverleri büyüleyen The Australian Pink Floyd Show’un iki gün üst üste sergileyeceği efsaneye saygı duruşuna katılmak.

Ülkemizin önde gelen caz piyanistlerinden Kerem Görsev, kontrbasta Kağan Yıldız, davulda Ferit Odman ve saksofonda Engin Recepoğulları’ndan oluşan quartet projesi ile caz evrenine yolculuk yapmak.

Geleneksel caz ve swing döneminden ilham alan, İsveçli swing caz grubu Ladies & Lads Swing Orchestra ile 1930’lara yolculuk etmek.

Haberin Devamı

Geçmişi 70’li yılara dayanan Senegal’in en ünlü ve köklü gruplarından Orchestra Baobab’ın AfroKüba müzik tarzıyla tanışmak.

Genç yetenekler

Fransız şanson geleneği ve klasik Amerikan caz repertuarını modern yorumuyla buluşturan Stacey Kent’in romantik sesi eşliğinde farklı coğrafyalardan ilham aldığı müziği ile buluşmak.

Montreal doğumlu şarkıcı ve söz yazarı Beyries’in sesinden aldığı barışçıl güç ve rahatlatıcı melodilerin tadına bakmak.

İtalya’nın minimal piyano tınılarını modern elektronik müzikle harmanlayan Dardust’ın nefes kesen görsel şovlarını ve çok boyutlu canlı performansı deneyimlemek.

Festival boyunca “Jazz It Up!” projesi kapsamında, Amfi’de Türkiye caz müzik sahnesinin genç yeteneklerinin gün ağarırken gerçekleşecek performanslarını ücretsiz olarak takip edebilmek.

Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek film ve belgesel gösterimleri, konsept partiler, ufuk açıcı paneller ve atölyelerle tam bir festival deneyimi yaşamak.

Haberin Devamı