Gazete Vatan Logo
Magazin Harry Belafonte hayatını kaybetti

Harry Belafonte hayatını kaybetti

Amerikalı şarkıcı, aktivist ve aktör Harry Belafonte hayatını kaybetti. Kalipso Kralı olarak adlandırılan, ırkçı engelleri kaldırmasıyla tanınan Belafonte 96 yaşındaydı.

Harry Belafonte hayatını kaybetti

Sadece şarkılarıyla değil aktivistiyle de bir döneme damga vurdu. Amerikalı şarkıcı, insan hakları savunucusu ve oyuncu Harry Belafonte hayatını kaybetti.

96 yaşında hayata veda eden Belafonte'nin ölüm nedeni kalp yetmezliği olarak açıklandı.

Karayipli fakir bir ailenin çocuğu olarak New York’ta dünyaya gelen Belafonte, 1956'da çıkardığı Calypso albümüyle adını duyurdu.

Amerika’da ırk temelli ayrımcılığın zirvede olduğu yıllarda birçok lüks gece kulübünde ilk sahne alan siyah Amerikalı oldu.

‘Kalipso Kralı’ olarak adlandırılan Belafonte, şarkı sözlerinde sosyal konulara değinmesiyle öne çıktı. Siyahların hakları için mücadele etti.

Belafonte 1980'lerde AIDS ile mücadelede kampanyalara katıldı. 1985'te büyük bir açlık krizinin yaşandığı Afrika'ya yardım için ünlü isimleri bir araya getirdi ve ortaya “We Are The World” şarkısı çıktı.

Bob Dylan, Michael Jackson ve Bruce Springsteen'ın da aralarında bulunduğu yıldızların söylediği şarkıyla milyonlarca dolar toplandı.

Amerikalı şarkıcının Danny Kaye ve Nana Mouskouri ile birlikte söylediği “Ninanay Yavrum” şarkısı da büyük ilgi görmüştü.

Haberin Devamı