Gazete Vatan Logo
Magazin Evim Yuvam Olsun kampanyasına ünlü isimlerden destek!

Evim Yuvam Olsun kampanyasına ünlü isimlerden destek!

Depremzede vatandaşların barınma ihtiyacını karşılamak için hayata geçirilen Evim Yuvam Olsun kampanyasına binlerce başvuru geliyor. Kampanyaya birçok ünlü isimden destek geldi. Sanatçılar dairelerini depremzedeler için açıyor.

Evim Yuvam Olsun kampanyasına ünlü isimlerden destek!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin ardından 11 il büyük bir yıkım yaşamıştı. Devletin tüm kurumları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar depremin yararlarını sarmak için adeta seferber oldu.

Binlerce vatandaşın barınma sorunu için çadırkentler ve konteynerler kurulmaya başlandı. Öte yandan Evim Yuvam Olsun kampanyası ile depremzede vatandaşlara barınma yardımı başladı.

Evim Yuvam Olsun kampanyası ile ev sahipleri evlerini 3 ay boyunca bedelsiz olarak depremzedelere tahsis edecekken, 1 yıl da rayiç bedelin altında kiraya verebilecek. Evim Yuvam Olsun kampanyasında başvuru sayısı 7 bin 792'ye ulaştı.

ÜNLÜ İSİMLERDEN KAMPANYAYA DESTEK

Ünlü sanatçılar ve oyunculardan da Evim Yuvam Olsun kampanyasına büyük destek geldi. Demet Akalın, Deniz Seki, Ercan Saatçi, İzel gibi sanatçılar da ‘Dayanışmaya destek olun, bir hayata tutunun’ sloganlarıyla destek verdi.

Ünlü şarkıcı İbrahim Tatlıses ise Bodrum’daki dairesini depremzedelere açtığını söyledi.

BAKAN VARANK DETAYLARI DUYURDU

Haberin Devamı

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, depremlerin ardından ortaya çıkan barınma ihtiyacını gidermek amacıyla uygulamaya konulan 'Evim Yuvan Olsun' kampanyasına ilişkin açıklama yapmıştı.

Bakan Varank, ilk günlerden itibaren vatandaşlardan yardım telefonları almaya başladıklarını belirterek, "Hayırsever vatandaşlarımız bize şunu söylediler: 'Bizim kullanmadığımız evimiz var, yazlığımız var, bağ evimiz var. Ben yurt dışında yaşıyorum, senede 15 gün geldiğim Türkiye’de bir evim var, acaba biz bu evleri afetzede vatandaşlarımızın kullanımına açabilir miyiz?' Biz de ilk günden itibaren o talepleri karşılamak üzere bir platform oluşturduk ve bir kampanya başlattık. 'Evim Yuvan Olsun' kampanyasıyla afetzede ailelerimizin kullanımına sunacak evi olan vatandaşlarımız bir sistem üzerinden evlerini kayıt yaptırabilir ve AFAD organizasyonunda bu evleri ilgili kaymakamlıklarımıza gönderebilirler. Kaymakamlıklarımız da öncelikle bu evlerin kontrolünü yapıyor. Daha sonra bu evleri afetzede vatandaşlarımızın kullanımına açacak" diye konuştu.

Haberin Devamı

'FATURALARI KAYMAKAMLIKLAR ÖDEYECEK'

Evini paylaşmak konusunda çekinceleri olan vatandaşların müsterih olması gerektiğini aktaran Varank, "Bu süreci tamamen İçişleri Bakanlığı'mız, AFAD koordinasyonunda ve kaymakamlıklarımız eliyle yürütecek. Burada evini gerek ücretsiz bir şekilde vermek ya da makul bir kira karşılığında sisteme kaydetmek isteyen vatandaşlarımız eğer gerçekten evleri uygunsa bu hayırseverlerimizle kaymakamlıklarımız sözleşme imzalayacak. Hayırseverlerimizin muhatabı bizzat kaymakamlıklarımız olacak. Daha sonra biz bu evleri afetzede vatandaşlarımızın kullanımına açacağız. Hayırsever vatandaşlarımız bize şunları soruyor: 'Acaba biz bu evleri verdiğimizde bunların elektrik, su, doğal gaz faturaları nasıl ödenecek?' Burada da afetzede vatandaşlarımızı, hayırseverlerimizin evlerine yerleştirdiğimizde faturaları kaymakamlıklarımız ödeyecek. Hayırseverlerimizin bunlarla ilgili bir endişeye düşmesine gerek yok. Yine; 'Ben acaba evimi verdiğimde evimle ilgili bir hasar oluşursa' diye soran vatandaşlarımız var. Burada da Türkiye Sigorta bir inisiyatif başlattı. Muhtemel hasarlarla ilgili bu evlerin sigortalamasını belli bir miktara kadar Türkiye Sigorta gerçekleştirecek. Türkiye'nin en büyük emlak listeleme şirketleri kayıtları tutacak. Türkiye'nin 3 büyük emlak arama portalı bu işte bizim paydaşımız. Vatandaşlarımız evlerini onların sistemleri üzerinden kaydetmiş olacak ve daha sonra kaymakamlıklarımız bütün süreçleri işletecek. Şu anda sistem çalışmaya başladı. Vatandaşlarımız evlerini bu sisteme giriyorlar. Vatandaşlarımız kullanmadıkları konutları varsa, yazlıkları, bağ evleri varsa, onlar da 'evimyuvanolsun.org' web sitesi üzerinden bunları afetzedelerin kullanımına açabilirler" dedi.

Haberin Devamı

Bakan Varank, evi olmadığı halde kiralık evlerin kirasının ödenmesine katkı sağlamak isteyen vatandaşların da AFAD üzerinden maddi olarak bu kampanyaya destek verebileceğini sözlerine ekledi.

BİR SÜRE SINIRLAMASI VAR MI?

Haberin Devamı

Hayırsever vatandaşlarımızdan şunu bekliyoruz ücretsiz olarak evinizi kampanyaya vermek istiyorsanız en az 3 ay bunu sözleşme karşılığı vermelerini bekliyoruz. Makul kira karşılığı evlerini verecek vatandaşlara en az 1 yıl süre ile imzalamalarını bekliyoruz.