Gazete Vatan Logo
Magazin ‘Erkek kadında sadece huzur arıyor’

‘Erkek kadında sadece huzur arıyor’

Aydın Boysan ve Özge Ulusoy ile aşkı masaya yatırdık. Engin bir hayat tecrübesine sahip olan Aydın Boysan ve son dönemin en başarılı modellerinden Özge Ulusoy ile aşkı, evliliği ve Sevgililer Günü’nü konuştuk. Ulusoy ilişkide kadına da görev düştüğünü söylüyor, Boysan ise 95 yaşına gelmesine rağmen kadınları henüz anlayamadığını...

‘Erkek kadında sadece huzur arıyor’

İki müthiş dostumla ‘aşk’ı konuştum; biri 95 yaşında ve Cumhuriyet tarihine tanıklık etmiş, ülkenin en eski ve başarılı mimarlarından, engin bir hayat tecrübesine sahip Aydın Boysan, diğeri ülkenin en güzel ve başarılı top modellerinden Özge Ulusoy. Kahkahalar içinde geçen Sevgililer Günü özel sohbetimiz Boysan’dan alınacak hayat dersleriyle dolu. Özge ile birlikte aşka dair aklımıza takılan her şeyi sorduk, Sevgililer Günü’ne bakışımızı değiştirdik, Aydın Bey’e bir kez daha hayran kaldık.

Aşkı nasıl tarif edersiniz, bir formülü var mı Aydın Bey? Aşk nedir?

Aydın Boysan: Aşkın formülü olmaz, formüllerle aşık olan aptaldır. Aşk yürekten kopan sevgi dalgalarının kaynaşmasıdır. Hesapla kitapla aşk olmaz. Tarifi mümkün değildir. Hesaplayarak, üzerine düşünerek aşık olmak aptallığın daha ötesinde, hainliktir, alçaklıktır.

Aşka mı alçaklık ediliyor?

Boysan: Aşka ve muhatabına alçaklık edersin, işe hesap karıştırırsan.

Özge Ulusoy: Formülle aşık olan formülle de ayrılır! Bir tanımı var mı veya ortak bir tarifi var mı bilmiyorum. Herkes kendi yaşadığı duyguya göre tarif eder aşkı. Kimi acı çekmekten hoşlanıyor, kimi mutluluktan uçuyor aşık olunca.

Haberin Devamı

Aşk içinde acı barındırır mı?

Boysan: Öyle bir şart yok. Aşk içinde acıyı da, neşeyi de, zevki de barındırır. Ama illa her aşk acı verir diyemeyiz. Mutlu da olursun, bedbaht da. Kişiye bağlı, aşkına bağlı...

Ulusoy: Aşk eğer platonikse aşk diyorlar

Aydın Bey, iki kişi kavuşunca aşk biter mi sizce?

Boysan: Ne demek şimdi bu? Kavuşunca ömür boyu süren aşklar da vardır. Çok genelleme yapılıyor aşkla alakalı, yanlış bütün bunlar. Aşkın ömrünü uzatmak istersen çaba harcaman lazım sanki.

Aşkı canlı tutmak için ne yapmalı?

Boysan: Formül yok diyorum bana formül soruyorsun.

Sizden formül almamız şart, siz bilmezseniz kim bilecek. Herkesin kafası çok karışık aşk konusunda...

Boysan: O zaman bir deneme yapmak lazım. Ben uygulamalı olarak anlatırım ancak ama geç kaldınız, kusura bakmayın yaşlandım... Maşallah çok iyisiniz; bence siz yeni nesil erkeklere ders vermelisiniz, nasıl centilmen olunur, kızlara nasıl iltifat edilir...

Haberin Devamı

ERKEKLER AŞIK OLUYOR AMA AŞIK KALMAYI BECEREMİYOR...

Boysan: Beceremezler çünkü aşk çok derin bir şeydir. Derin bir aşkı ancak derin bir ruha sahip erkek yaşar. Şimdi herkes maddi konuları ilk sıraya almış. Hep madde konuşuluyor, sonunda ne kazanırım diye düşünüyor. Aşkı umursayan kim? Böyle adamların da katli vaciptir.

Ulusoy: Kadınlar da çok ısrarcı Aydın Bey, erkekleri çok sıkıştırıyorlar. Erkekler de aşık olamıyor.

Boysan: Erkekler de kadınlar da aşk konusunda birbirine paraleldir, öyle yaşamak zorundalar.

Ulusoy: Ortada bir yerde, ortak bir fikirde buluşmak lazım.

Boysan: “Kadın aşkı, erkek aşkı” da derler ama aşkı cinsiyete göre ayırt etmek mümkün değildir. Kadın ve erkek de farklı biçimlerde aşık olur da derler. Aşk iki kişinin birbirine ruhlarını hediye etme halidir.

AŞK BAŞKASINI BEĞENMEYE MANİ DEĞİLDİR

Peki Aydın Bey, neden artık zor aşık oluyor insanlar? Neden günümüzde aşklar çabuk bitiyor?

Boysan: Aşkın değerini, kişileri ruhsal halleri belirler. O kişide ruh derinliği varsa aşkını yaşar. O aşkın da derinliği olur. Derinlik yoksa aşk kaybolur gider.

Haberin Devamı

Kusura bakmayın! İnsanın her beğendiği kişiye “Ben aşık oldum” dememesi lazım!

Boysan: Beğenmek başka, aşık olmak başka. Olur mu hiç, beğendiğin kişiye aşık olmak şart değildir.

Ulusoy: Aşıkken bir başkasını beğenebilir mi insan?

Boysan: Olabilir, beğenebilir. Aşık olmak başkasını beğenmeye mani değildir. Aşıkken başkasına aşık oldum demek edepsizliktir. Üç gün ömürlü aşklar duyuyoruz, birbiri ardına başka aşklara yelken açıyorlar! Hiç ara vermeden...