Gazete Vatan Logo
Magazin Erdal Uğurlu kimdir? Balet Erdal Uğurlu hayatını kaybetti!

Erdal Uğurlu kimdir? Balet Erdal Uğurlu hayatını kaybetti!

Devlet Opera ve Balesi’nin en önemli erkek dansçılarından olan Erdal Uğurlu hayatını kaybetti. 57 yaşında yaşamını yitiren Erdal Uğurlu’nun vefat haberini Okan Bayülgen duyurdu. Peki, Erdal Uğurlu kimdir? Erdal Uğurlu kaç yaşında ve nereli? Erdal Uğurlu’nun hastalığı neydi? İşte Erdal Uğurlu’nun biyografisi!

Erdal Uğurlu kimdir? Balet Erdal Uğurlu hayatını kaybetti!

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde balet ve koreograf olarak görev yapan Erdal Uğurlu hayatını kaybetti. Devlet Opera ve Balesi ve Okan Bayülgen Twitter üzerinden Erdal Uğurlu’nun vefat haberini duyurdu.

ERDAL UĞURLU KİMDİR?

Erdal Uğurlu, 8 Ocak 1965 yılında Ankara'da dünyaya geldi. 1975 yılında girdiği Ankara Devlet Konservatuarı Bale Bölümü’nden 1984 yılında mezun oldu. 1984-1989 yılları arasında Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde solist ve baş dansçı olarak, 1989 yılında geçiş yaptığı İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde de baş dansçı olarak birçok eserde dans etti.

1994 yılında İstanbul Devlet Opera ve Balesi’ne ilk tek perdelik çalışması olan “Vesaire”nin (Vivaldi) koreografisini yapan sanatçı, aynı yıl bu eserin bir bölümüyle Hannover’de düzenlenen Uluslararası Koreograflar Yarışması’nda finale kaldı.

Sanatçının dans ettiği bazı eserler ve çalıştığı koreograflar şunlardır:

“Budala”(Rrogojin)-Valery Panov, 1987; “Antonius Cleopatra” (Cezar-Antonius)- Valery Panov, 1989; “Şımarık Kız”(Colas),1989; Romeo & Juliet (Romeo-Mercutio),1991; “Cennet Mekan”,1992; “Bisocosus Populi”- Ashley Page, 1993; “Coppelia” (Franz), 1994; “Spartacus” (Crassus-Spartacus)-Youri Vamos,1995.

Haberin Devamı

Koreografisini yaptığı opera eserleri: Turandot, Aida, IV.Murat, Hoffmann’ın Masalları, Palyaço, Fantastik ve Il Trovatore.

Koreografisini yaptığı baleler: Vesaire, Ucuz İlişkilerin Anlamı Yok, Taşikardi, Sonkiüçdört, Kayıp Eşya, Çekmeceler, Gönüllü Çekmeceler.