Gazete Vatan Logo
Magazin Emre Altuğ'dan 'Mezarcı' açıklaması

Emre Altuğ'dan 'Mezarcı' açıklaması

Başrolde Emre Altuğ'un yer aldığı 'Mezarcı' filmi, Uluslararası Antalya Film Festivali’nde 'Seyirci Ödülü'ne aday oldu. Oldukça heyecanlı olduğu gözlenen Emre Altuğ, "Festivale defalarca geldim fakat ilk defa filmim katılıyor" dedi.

Emre Altuğ'dan 'Mezarcı' açıklaması

Emre Altuğ, Almanya’da Hristiyan mezarlığında çalışan gurbetçi bir Türk’ün, babasının ölümüyle Türkiye’ye dönüp babasından kalan zeytin tarlasını mezarlığa çevirmesini konu alan 'Mezarcı' filmi hakkında, "Osman Şahin’in onlarca filmi yapıldı. Bu son film yapılan hikayesi, bu sebeple çok önem taşıyor” dedi.

Ünlü oyuncu, sözlerini “Talip’in içine kattığı derinlikler, hem sosyal mesajlar hem son dönem çok ihtiyacımız olan birlik beraberlik mesajları çok önem taşıyor. Bununla beraber çok eğlenceli anları da olan aslında ‘hayat’ gibi bir film” ifadelerini kullandı.

"KARA MİZAH BİR ÖYKÜ"

Çekimleri Dalyan’da ve Dalaman’ın Şerefler Köyü’nde gerçekleştirilen filmin, senaryosunu yazan ve aynı zamanda yöneten Talip Karamahmutoğlu, filmi "Kara mizah bir öykü" olarak tanımladı.

Önümüzdeki aylarda vizyona girmesi planlanan 'Mezarcı'nın görüntü yönetmenliğini ise Altın Koza ve Altın Portakal ödüllerine sahip Feza Çaldıran üstlendi.