Gazete Vatan Logo
Magazin ‘Duvardaki taşlar özgürlüğün parçası’

‘Duvardaki taşlar özgürlüğün parçası’

Kara Şimşek’in Michael Knight’ı David Hasselhoff ile Berlin Duvarı hakkındaki belgeseli nedeniyle konuştuk...

Kara Şimşek dizisindeki Michael Knight’ı, Sahil Güvenlik’teki Baywatch’u canlandıran David Hasselhoff, 80’ler ve 90’ların kült karakterlerindendi. Berlin Duvarı’nın yıkıldığı zaman “Looking for Freedom” adlı bir şarkı yayınlayarak listelerde bir numaraya oturdu ve şarkısını Almanya’nın yeni yıl partisinde Berlin Duvarı’nın üzerinde söyledi. 25 yıl sonra, David Almanya’ya geri döndü. Nat Geo’da yarın yani Duvar’ın 25. yıl dönümünde saat 12.00’da yayınlanacak olan David Hasselhoff ile Berlin Duvarı belgeseli öncesi usta isimle telefon röportajı gerçekleştirdik.
Duvar’a çıkıp yürümeye başladığın an ne hissettin?
Biliyorsun, oraya bu olay için geri gittim. Duvarı yıkıp yerine otel yapmak istediklerini okudum. Daha sonra Twitter hesabımda benden yardım istediklerini gördüm. Mesajda; “David, gel ve bizimle duvarda ol’’ yazıyordu. Zaten neredeyse çeyreğinden bile azı kalmış olan bu tarihi duvarın yıkılıp yerine otel olması fikrine dayanamayıp “Tamam, geliyorum’’ dedim. Duvarın üstüne çıkıp ‘’I’m Looking For Freedom’’ şarkısını söylediğimde şarkının 25 sene önceki önem ve anlamından bir şey kaybetmediğini gördüm. Çok uzun tarihi olan bu duvarı bilmeyen insanları duydukça üzülüyorum doğrusu. Duvarda yürüdüğüm o geceye gelirsek, etrafta hâlâ hüzün vardı. Orada acılar yaşanmış, bu acıların kokusu da sinmiş.
Bir bakıma duvar özgürlüğüde mi simgeliyor?
Bağırırak şarkı söyledim. Hatta otele gittiğimde bile şarkı söylemeye devam ettim. O duvarın her parçası benim için çok önemli. Şarkı söyledikten sonra otele döndük ama içimizdeki heyecana dayanamayıp duvarın o yıkılma anına tanıklık etmek için tekrar otelden çıkıp o anı görmek istedik. Hatta yanımıza çantalar alarak o tarihi duvarın yıkılan parçalarını çantalarımıza doldurduk. Sahil Güvenlik dizisindeki arkadaşlarıma “Alın size bir parça özgürlük” diye dağıttım. Çünkü 1989 yılındaydık ve artık böyle tarihi sarsan olaylar fazla olmuyordu. Duvardan parçalar almak onları çok sevindirdi.
‘En ücra yerlerde bile tanınıyorum’
Çok seyahet ediyorsunuz. Dünyanın her yerinde gerçetken tanınıyor musunuz?
Doğu Avrupa’da neredeyse her yere gittim. İnsanlar gerçekten çok saygılı. Size karşı mesafeliler fakat bu mesafe sizden korktukları için değil sizi tanımadıkları için. Bu ülkeler de imkansız olan tek şey lüks bir araba görmek. Rusya’nın St. Petersburg şehrinde insanlar bana uzak duruyorudu ama beni televizyondan tanıyorlardı. Aslında beni gördüklerinden bana sarılmak istediklerini hissediyordum. Dünyanın en ücra köşelerinde bile tanındığımı biliyorum. Doğu Avrupa seyahatlerimde gittiğim Litvanya’da genç çocuklar “Lütfen bizimle bir kareye gir” diyorlardı. Çok duygulandım. O dönem Doğu bloğunun insanları Batıdaki hele Amerikalı aktörlerle fazla ilgilenmezilerdi.
‘Kitt model ile bir Türk hayranımın hayatını kurtardım’
Bu arada siz Türkiye’de de çok ünlüsünüz. Özellikle Türk insanınına adınızı Kara Şimşek ve Sahil Güvenlik gibi dizilerle duyurdunuz. Böyle bir etki yaratacağınızı tahmin edebilir miydiniz?
O konu biraz ilginç işte... Aslında benim 26 Ağustos 1992 tarihinde Türkiye’ye gelme planım vardı. Fakat aynı tarihte ikinci kızım doğduğu için eşimin doktoru bu seyahata çıkmamamı ve eşimin yanımda olmam gerektiğini söyledi. İnanın çok Türkle tanıştım. Hepsi nazik ve duygusaldı. Türk insanlarının genin de bu var sanırım. İster inanın ister inanmayın ama bir Türk hayranım için Kitt model araçlarımdan birini satıp ona destek oldum. Çünkü bu araba can almıyor can kurtarıyor.
Dizinin ana konusu buydu zaten. Aynı şekilde Sahil Güvenlik dizisi de öyle. İnsanlar her ne kadar
bu dizinin kadınlar için olduğunu söylese de bence o da hayat kurtarmayla ilgiliydi.
Şu an 62 yaşındayım ve 40’lı yaşlarında olan birçok yanıma gelen beni izleyerek büyüdüğünü söylüyordu. Sanırım her anlamda bir kahramandım onlar için. Tabii ki Taylanda olduğum gibi Türkiye’de de sevilmem benim için onur verici. Çünkü bu duygu her yerde aynıdır.
Şu an neredesin? Nasıl bir dünya var çevrende?
Şu an bir dizinin çekimleri için Londra’dayım. Killing Hasselhoff adlı bir komedi filmini henüz tamamladım. Bu filmde yakın arkadaşım Ken Young’da rol aldı. Bu arada Ted 2 adlı animasyon filmde kısa bir rol de aldım. “Come Celebrate the 80’s with the Hoff” adlı bir müzik programı da yapıyorum. Samantha Fox, Rick Astley ve Sabrina gibi yıldızları konuk ettim en son. Gördüğünüz gibi hâlâ 80’lerdeki yoğunluğumu yaşıyorum. Para insanı mutlu etmiyor. Günde 8 saat uyuyarak sadece işime konsantre oluyorum. Bu da beni hayatta tutuyor. Tek dileğim dünyanın birleşip mutlu ve savaşsız bir şekilde yaşaması. Tıpkı Almanya’nın başardığı gibi...

Haberin Devamı