Gazete Vatan Logo
Magazin Dünyanın gözü Türk oyuncuda!

Dünyanın gözü Türk oyuncuda!

Dünyanın gözü Türk oyuncuda!

Deniz Gamze Ergüven’in yönetmenliğini yaptığı ve Fransa tarafından Oscars ve Golden Globe’da Yabancı Dilde En İyi Film Ödüllerine aday gösterilen Mustang’in başrol oyuncusu Güneş Nezihe Şensoy filmdeki performansıyla göz doldurdu ve yurtdışında dikkatleri üzerine topladı.

Şensoy’a ödül yağdı

Güneş Nezihe Şensoy Mustang’deki performansıyla uluslararası festivallerde ve sinema yayınlarında büyük takdir topladı. Şensoy, Washington DC Film Eleştirmenleri Birliği Ödülü isimli büyük organizasyonda En İyi Genç Oyuncu Ödülü’ne aday gösterildi. Indiewire isimli popüler bağımsız film internet sitesinde ise “2015’in 20 En Çığır Açan Performansı” listesinde Güneş Nezihe Şensoy’un performansına da yer verdi. Şensoy’un Mustang’de canlandırdığı Lale karakterine “uluslararası kalitede” hayat verdiğini yazan site, Şensoy’un performansını “açık biçimde yılın en gerçekçi” performansı olarak değerlendirdi. Şensoy bunlarla birlikte üç büyük uluslararası film festivalinden de ödülle döndü. Hindistan Goa, Bosna Hersek Saraybosna ve Rusya Sakhalin uluslararası film festivallerinde En İyi Aktris ödülünü alan Güneş Nezihe Şensoy’un genç yaşında edindiği başarı göz dolduruyor.

Türk izleyicisi Güneş Nezihe Şensoy'u daha önce Muhteşem Yüzyıl Kösem'in ilk tanıtımında Kösem Sultan'ın çocukluğu olarak görmüştü.

Güneş, dünyaca ünlü oyuncuların şirketinde

Haberin Devamı

Öte yandan; Arnold Schwarzenegger'dan Tom Hanks'e, Nicole Kidman'dan Kylie Minogue'ye kadar pek çok Hollywood yıldızının menajerlik ajansı olan CAA (Creative Artists Agency) Güneş Nezihe Şensoy'un menajerlik hizmetlerini yürütmeye başladı. Böylece ilk kez bir Türk oyuncu dünyanın en büyük menajerlik ajansı olarak kabul edilen CAA'nın network'üne dahil olmuş oldu.