Gazete Vatan Logo
Magazin Dünyanın en huzurlu şehri Viyana

Dünyanın en huzurlu şehri Viyana

Dünyanın en huzurlu şehri Viyana

İngiliz gazetesi Guardian, geçtiğimiz hafta uluslararası danışmanlık şirketi Mercer tarafından yapılan yaşam kalitesi araştırmasının sonuçlarına yer verdi. Yaşamak için en iyi şehir Avusturya’nın başkenti Viyana seçildi. Adeta bir müze kent olan Viyana’nın gösterişinde parıldayan alternatif adresler...

Schikaneder

Bir butik sinema salonu düşünün ama içeride çok iyi partilerin olduğu bir alana dönüştüğünü. Filmin başlamasını beklerken barında takılabilirsiniz, film bitince de çok güzel bir partinin içinde kendinizi bulabilirsiniz. Hafta sonları gece 4’e kadar bazen daha uzun kapıları açık. Eğlence garanti. Kim sinema salonunda dans etmek istemez ki!

Phil

Karaköy kafeleri yaşam tarzınız olduysa eğer ve gittiğiniz her yerde bu tarz yerler arıyorsanız Phil’e göz atın derim. Yalnız ufak bir uyarı mekan Ağustos’un ilk ve ikinci haftası kapalı oluyor. Mönüsündeki ‘anne kekleri’ni tadın. Kahvelerini ve kokteyllerini es geçmemek gerek. Mekanda bir anda gitarıyla müzik yapan bir sanatçıya rastlayabilirsiniz. Plak, kitap ve defter alışverişleri yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

burg.ring1

Viyana’da tarihi binaları ve parkları içine alan ring alanı vardır. İşte o meşhur Burgring Caddesi üzerinde bulunan ‘burg.ring1’ iç tasarımı ile bayılacağınız bir mekan. İçerisi bizim yeni nesil kafelerinin yakalamaya çalıştığı tasarımın orijinal halinde dizayn edilmiş. Fiyatları Viyana ortalamasında, hafta sonu geç saatlere kadar açıklar. Kahvelerini sunuş şekilleri oldukça güzel aynı zamanda kreplerini mutlaka tatmalısınız. Wifi sıkıntısı da çekmiyorsunuz.

Palmenhaus

Palmenhaus kuş sesleri ve yeşilliğin ortasında bir mekan. Cam tavanından sızan ışık sizi karşılıyor ve oturup kahvenizi içerken gerçekten kendinizi huzurlu hissediyorsunuz. Yerel halk burayı özel yemekleri için tercih ediyor. Turistlik de biraz. Ama gizli kalmış bir vaha gibi... Tarihi 1822’e dayanan mimari etkisi ile kült sayılan Palmenhaus, şehrin tarihi ring alanın tam ortasında duruyor. Geceleri gençler çevresinde, piknikler ve ufak partiler bile veriyor.

Haberin Devamı

Hotel Deniel

Konaklamak için Hotel Daniel dizayn otellerin en dikkat çekici olanlarından. Belvedere Sarayı’nın hemen yanında. Girişte ufak bir mağaza sizi karşılıyor. İçerisindeki restoran ise oldukça iyi. Sallanan koltuklu masayı tercih edin. Mönüden Daniel Burger sipariş edin. Sonrasında da mönüde ballandırarak anlattıkları Türk kahvesi. Yerel yemek tutkunuzu anlıyorum ama herhangi bir Türk kafesinden daha iyi bir tadı ve sunumu var.

Neni

Viyana’nın en iyi şarküterilerinin olduğu ve Cumartesi günü yapılan ‘bit pazarı’ ile ünlü olan Naschmarkt’ın en lezzetli restoranı. İsrail mutfağından tatları buluşturan mekan, mönüsü ile Viyana’nın lezzet durağı. Köklü ailelerden Molcho’ların işlettiği restorandan humus yemeden çıkmayın. Restoranın sahipleri lezzet keşfetmek de birebirler. Yerel mutfağı günümüze uygun hale getirip müşterilerinin ağzını tatlandırıyorlar.

Elektro Gönner

Viyana’nın gece hayatı sandığınızdan daha iyidir. Cuma ve Cumartesi günleri metro 24 saat olduğu için şehir bu iki gün bir anda canlanır. Elektronik müzik sevenlerdensiniz, Mariahilferstr’de bulunan Schulhofpassage’ın içindeki bu mekana uğramalısınız. Mekanın dışından bakınca ‘Yok artık burası mı eğlenceli’ diyebilirsiniz. Ama hiç de sandığınız gibi değil. Müzik haftasonu sabahın ilk ışıklarına kadar devam ediyor. Yalnız Viyana’daki gece kulüplerinde şöyle bir tarife var. Gece 12’den önce giderseniz standart bir fiyat sonrasında giriş ücreti yükseliyor.

Haberin Devamı

25hours Hotels

Kuş bakışı Viyana için de hep aynı mekanları önerip dururlar... Oysa şehrin en hip kadın ve adamlarının akşamları iş çıkışı yemeğini yediği ve sosyalleştiği nadir mekanlardan birisi 25hours Hotels. Restoranı, dekorasyon olarak sizi sizden alır. Çok da kibar insanlar burada çalışıyor. Sadece içeriye girip bir instagram fotoğrafı bile çekseniz kızmıyorlar. Bunu yapan çok insanla karşılaşacaksınız. Burada bir akşam yemeği yemeden dönmeyin. Aynı zamanda konaklama olarak dizayn otel düşünenler için lokasyon olarak çok iyi bir noktada.

Museums Quartier

Haberin Devamı

Viyana’nın en genç ve en modern yeri... Hatta şehrin modern sanat mabedi. İçinde birçok restoran, kafe ve müze barındırıyor. Aynı alanda Mumok ve Leopold Museum var. Özellikle Avusturya’da en iyi sergileri Leopold müzesinde keşfedebilirsiniz. Avusturya’nın 1910’larda yenilikçi çizgilerini ortaya çıkarmış ressamı Egon Schiele’nin eserleri ruhunuza iyi gelecektir.

Wirr

Öğle yemeği için çok iyi bir tercih ya da güzel bir Viyana stilinde kahvaltı için ideal. ‘Mönü’ seçeneği ve happy hour’ları var. Makarnalarını doğrama tahtasının üzerinde sunuyorlar. Bulunduğu bölge olarak şehrin birçok hip mekanın ortasında. Aynı zamanda müşteri dostu yerlerden. Garsonları İngilizce biliyor.