Gazete Vatan Logo
Magazin Cinsellikte mutlu kadın uzun yaşar

Cinsellikte mutlu kadın uzun yaşar

Cinsellikte mutlu kadın uzun yaşar

Kim demiş ki seks ancak belli bir yaşa kadar devam eder diye? Son yıllarda sağlıklı, keyifli yaşayan, yaş alan kadın ve erkeklerin sayısı giderek artıyor. Bunun bir sırrı da mutlu bir cinsel yaşam! Seksin yaşam süresi ve hayat kalitesini olumlu etkilediğini gösteren pek çok çalışma var.

Doğal anti-aging

Düzenli cinsellik yaşayan erkek ve kadınların daha uzun ve kaliteli bir yaşam sürdüğünü gösteren birçok çalışma var. Üstelik keyifli bir seks hayatına sahip olan çiftler yaşıtlarına göre daha genç gösteriyor. Örneğin 3 bin 500 çift üzerinde yapılan bir çalışma haftada 3 kez cinsellik yaşayan çiftlerin, periyodik beraberlik yaşamayanlara göre yaklaşık 10 yıl daha genç gösterdiğini ortaya koydu. Seksin bağışıklık sistemini kuvvetlendirici, depresyonu azaltıcı, metabolizma hızlandırıcı, hormonları düzenleyici etkileri bulunuyor. Fiziksel ve psikolojik sağlığı olumsuz yönde etkileyen stresle baş etmenizi kolaylaştırıyor. Tüm bu etkiler tam bir doğal anti-aging!

Şehir efsaneleri tarih oluyor

Menopoz sonrası kadınların cinsellikten emekli oldukları, seksten soğudukları, belli bir yaştan sonra cinsellik yaşamanın ayıp olduğu gibi şehir efsaneleri artık tarih oluyor. Yeni menopoz jenerasyonu cinselliği oldukça aktif yaşıyor. Amerika’da 60 yaş üzeri 1200 kadını inceleyen bir araştırmaya göre tatminkar bir cinsel hayat ilerleyen yaşla birlikte azalmıyor. Hatta cinselliğin yaşandığı sıklık ve ilişki rutini değişse de, kadınların yaklaşık yüzd e65’i 60 yaş üzerinde tatminkar bir cinsel hayatları olduğunu belirtiyor. Üstelik bu çalışmaya göre istatistiksel olarak keyifli bir cinsellik yaşayan kadınlarda uzun yaşama şansını arttırıyor. Kısacası cinsellikte mutlu kadınlar uzun ve keyifli yaşıyor!

Haberin Devamı

Cinsellikte mutsuzsanız

Seksin sağlıklı yaşama ve yaşlanma sürecine tam olarak pozitif bir katkı yapması için cinselliğin size mutluluk, tatmin ve keyif vermesi gerekiyor. Cinsellikte mutsuz olan çok kadın var. Cinsel isteksizlik, cinsel uyarılma güçlüğü, orgazm olmakta zorlanma, cinsel ağrı, kasılma gibi şikayetler kadınlarda sık görülüyor. Utanma ve çekinme hissi ile bu konular çok konuşulmuyor. On kadından yalnızca ikisi konuyu eşine, yalnızca biri ise bir uzmana açabiliyor. Ancak eğer seksin kişisel mutluluğunuz ve yaşam kalitesine etkisini tam olarak yaşamak istiyorsanız, seksten keyif almayı arzuluyorsanız, başkalarının anlattığı hikayeleri özenerek ile dinliyorsanız sıkıntılarınıza profesyonel bir çözüm aramalısınız.

Haberin Devamı

Menopoz sonrası nelere dikkat etmelisiniz?

Menopozda vücudunuzda yoğun bir hormon değişimi yaşanıyor. Seks hormonlarındaki düşüşle isteksizlik, kuruluk, cinsel ağrı ve enfeksiyonlarla karşılaşabilirsiniz. Bu süreçte sıcak basmaları, terleme, kilo artışı gibi nedenlerle de seksten soğuyabilirsiniz. Eşinizle ilişkinizde çalkantılar olabilir. Bu nedenle menopozu iyi değerlendirmek ve bu geçişe hazırlanmak gerekiyor. Mutlaka hekiminizle kontrollerinizi takip edin. Hormon takviyeleri, bitkisel kürler, vajinal destekler hakkında bilgi alın.

Cinsellikte yaşadığınız sorunlarda hormonsal değişimleri, sağlık sorunları ve kullandığınız ilaçların yan etkilerini, eşinizle olan ilişkinizi, hayat streslerinizi, geçmiş ilişki ve cinsel yaşam öykünüzü dikkatle inceleyin. Cinsel istek, uyarılma ve orgazm fonksiyonlarınızda bir değişim yaşıyorsanız vakit kaybetmeden bir uzmana başvurun. “Artık bizden geçti” anlayışında olmayın. Unutmayın, her cinsel sorununun tedavisi vardır.

Haberin Devamı

Uzun evliliklerin önemli bir sırrı

Keyifli bir seks hayatı uzun ilişkilerin önemli bir sırrı. Tatminkar bir cinsel yaşamı olan çiftler bağlılık hormonunun nimetlerinden daha fazla faydalanıyor. Seks ilişkiyi kuvvetlendiren, iletişimi arttıran, çatışmaları yatıştıran önemli bir bağ haline geliyor. Uzun süreli ilişkilerde seksin rahatlatıcı, stres atıcı, yakınlaştırıcı, özgüveni yükseltici, romantizmi tetikleyici faydaları var. Kaliteli zaman geçiren, ilişkilerinde oyunlara, eğlenceye ve zevke vakit ayıran, kişisel ve sosyal aktiviteleri ilişkilerine katan, cinsel hayatlarının canlı kalması için efor harcayan, rutinleri kırmaya çalışan, kendini ve karşısındaki sürekli tekrar keşfetme gayesinde olan kişilerde -cinsel aktivite miktarında zamanla azalma olsa dahi- cinsel tatmin ve mutluluk değişmiyor hatta artabiliyor. Tüm bu etkiler de fiziksel ve psikolojik sağlığınızı korumanıza yardımcı oluyor.

Haberin Devamı