Gazete Vatan Logo
Magazin Çağdaş sanatı otelciliğe taşıdı

Çağdaş sanatı otelciliğe taşıdı

Çağdaş sanatı otelciliğe taşıdı

Contemporary İstanbul’un konaklama sponsoru Avantgarde Collection, sanat ve otelciliği buluşturan bir konsepti yansıtıyor. Otellerin sahibi olan Öztanık Ailesi’nin genç kuşak yöneticisi İsmet Öztanık, koleksiyon yapmaya 6 yıl önce Murat Ülker’in Burhan Doğançay’ın Mavi Senfoni isimli eserini 2.2 milyon liraya aldığı müzayede ile başlamış. Öztanık’ın bugün kişisel koleksiyonunda 25 çağdaş sanat eseri bulunuyor. Aileye ait 4 otelde ise 300’e yakın eser sergileniyor

Avantgarde Collection, 12-15 Kasım tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen Contemporary İstanbul’da özel bir standla yerini aldı. Avantgarde Collection ve İsmet Öztanık’ın kişisel koleksiyonundaki sanatçıların Contemporary İstanbul için özel tasarladıkları eserler Kuad’ın küratörlüğünde sanat galerisi konseptinde sergilendi. Standda Meltem Sırtıkara, Funda Alkan, Esra Caruş, Dilara Akay, Çağrı Saray gibi çağdaş sanatın yeni nesil isimlerinin seçkileri hem sanatseverlerle buluştu hem de galeri ve sanatçılarına destek için satışa sunuldu.

Haberin Devamı

Yenilikçi ve modern otelcilik anlayışını çağdaş sanatla buluşturan ve bu sene de Contemporary İstanbul Modern Sanat Fuarı’nın konaklama sponsorluğunu üstlenen Avantgarde Collection, fuarın açılış günüyle eş zamanlı olarak VIP bir davet de düzenledi. Avantgarde Collection, ev sahibi İsmet Öztanık’ın kişisel koleksiyonundan önemli katkılarla düzenlediği davetinde Larissa Fassler, Esra Caruş, Gülay Semercioğlu, Ozan Oganer, Ramazan Bayrakoğlu, Funda Alkan, İrfan Önürmen, Murat Germen, Kezban Arca Batibeki, Meltem Sırtıkara ve Ardan Özmenoğlu’nun eserlerini bir araya getirdi.

MOR IŞIK İLE BAŞLADI

İsmet Öztanık ile Contemporary İstanbul’u ve koleksiyonculuğu konuştuk. Öztanık, koleksiyon yapmaya 6 yıl önce Murat Ülker’in Burhan Doğançay’ın Mavi Senfoni isimli eserini 2.2 milyon liraya aldığı müzayede ile başlamış. Orada Gülay Semercioğlu’nun “Mor Işık” adlı eserini alan Öztanık’ın bugün kişisel koleksiyonunda 25 civarında çağdaş sanat eseri bulunuyor. Öztanık Ailesi’ne ait 4 otelde ise 300’e yakın eser sergileniyor. “Mor Işık” eserinin fiyatının bugün 6 kat arttığını anlatan İsmet Öztanık, amacının yatırım yapmak değil çağdaş sanat eserlerini hem misafirleriyle buluşturmak hem de çocuklarına bir miras olarak bırakmak istediğini vurguladı. Öztanık, “Ben ayda 10 TL kazanıyorsam ve o ay bu rakam 15 TL’ye çıktıysa o 5 TL’yi sanata yatırıyorum. Koleksiyonerlik elbette iyi bir tasarruf aracı ama bana göre kaliteli bir zevk ve geleceğimiz, ailemiz için çok değerli bir miras. Koleksiyonerlik aynı zamanda inanılmaz bir vizyon kazandırırken analitik ve estetik düşünme şansı veriyor. Otellerimizin dekorasyonunda da yeni kurduğumuz şirketlerimizle ilgili aldığımız kararlarda da sanat maceramızın faydalarını gördük” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sanat zengin oyuncağı değil

SANATIN herkes için olduğunu ve zengin oyuncağı olarak görülmesini doğru bulmadığını anlatan İsmet Öztanık, şöyle konuştu: “Kendi koleksiyonumu oluştururken veya otellerimiz için çağdaş sanat eserleri alırken her detaya dikkat ediyorum. Evime asmayacağım hiçbir eseri almıyorum. Yıllardır Contemporary İstanbul’a gidiyorum, izliyorum ve kendimi geliştiriyorum. Herkese de bunu öneriyorum. Artık erişilebilir bir sanat var. İnsanlar da bunu değerlendirmeli.”

Haberin Devamı

‘AY RESMEN DEVRİM’

Avantgarde Collection’ın koleksiyonuna en son dahil olan Larissa Fassler’in geçtiğimiz Haziran ayındaki seçim dönemini yansıttığı Taksim Square ve Berlin’de bir Türk mahallesi Kreuzberg’i özel çizim tekniğiyle resmettiği Kotti eserlerinin de içinde olduğu tüm çalışmalar özel davette sergilendi. Mukavva kağıtlarından 3 boyutlu kolajlarıyla tanınan Esra Caruş’un “Ay Resmen Devrim” adlı Gezi olaylarından toplumsal mizahı yansıtan pankartların olduğu mukavvalardan kesim birkaç katmanlı kolajı da büyük ilgi toplandı. Bu eser, grubun Gezi Parkı’nın karşısındaki otelinde daimi olarak sergilenecek.