Gazete Vatan Logo
Magazin Bu rolün üstüme yapışacağını sanmıyorum

Bu rolün üstüme yapışacağını sanmıyorum

Ekranların dikkat çeken kadın karakterlerinden biri de Dilara Aksüyek... 29 yaşındaki oyuncu Star TV’de Cuma akşamları ekrana gelen İstanbullu Gelin dizisindeki fettan kadın rolü ile adından söz ettiriyor. Aksüyek ile bu dizinin kariyerindeki önemini konuştuk

Bu rolün üstüme yapışacağını sanmıyorum

İstanbullu Gelin’e ‘Evet’ demenizin sebebi neydi? Bu dizide sizi çeken ne oldu?

Açıkçası; Zeynep Günay Tan ve Deniz Koloş çalışmak istediğim yönetmenlerdi, ilk olarak onların ismini duymak beni projeye çekti. Aslında daha başka karakterler oynamak istediğim bir dönem olmuş olsa bile onların isminin projede olması ve senaryo beni heyecanlandırdı.

- Canlandırdığınız karakterden bahseder misiniz?

İpek, Bursa’da büyümüş bir kız. Hırslı, kendine olan güveni son derecede yüksek biri. Küçüklüğünden beri gelip gittiği konağın hanımı olan Esma’ya hayran, hatta Esma’yı kendine rol model alan bir genç kız. Aslında konağın bahçesinde evin oğullarından Fikret’le arkadaşlık yapsa da eve gelip giden Faruk’a beslediği hayranlığı kendi içinde büyük bir aşk sanıyor. İpek tek emeli konağa girip Faruk’la evlenmek ve Esma’nın sürdüğü saltanata ortak olmak hayalinde olan bir kız. Karakter olarak güçlü ve hırslı olması da bu amacına ulaşmak için deyim yerindeyse her yolu mübah kılıyor.

Kadınların savaşı olacak

- Bu karakter hangi yönleriyle daha önce canlandırdığınız rollerden ayrılıyor?

Haberin Devamı

İpek küçük yerde yetişmiş, örf adet bilen bir genç kız. En büyük ideali evlenmek ve Esma’nın gelini olmak. Duyguları ve yaşadığı yer canlandırdığım diğer karakterlerden çok farklı tabii ki. İpek zekasını kendi lehine kullanmayı zaman içinde öğreniyor. Her hırslı, özgüveni yüksek olan karakter birbirine benziyor demek doğru olmaz. İpek de pek tabi duygularıyla, aklını kullanma biçimi ve hayalleriyle bende oynarken merak uyandıran farklı bir karakter.

- Özcan Deniz, İpek Bilgin ve Aslı Enver’le çalışmak nasıl?

Diğer bütün oyuncu arkadaşlarımla olduğu gibi onlarla çalışmak da keyifli. Ekipte herkes işini doğru yapmaya çalışan ve profesyonel insanlar.

- Dizide sizin canlandırdığınız karakterle Aslı Enver karşı karşıya gelecek. İki kadının savaşını mı izleyeceğiz?

Kadınların savaşı demek daha doğru olur. Ama evet İpek ve Süreyya’nın karşı karşıya gelmekten başka yolları yok, hem birbirlerine zıt kimlikleri hem de içinde bulundukları durum onları karşı karşıya getiriyor.

Haberin Devamı

Bu işi kalbimle yapıyorum

- İstanbullu Gelin’in ekrandaki diğer dizilerden farkı ne sizce?

İstanbullu Gelin kurulmuş iyi bir kadro ve işini en iyi yapan insanların birlikte çalıştığı bir iş oldu. Her anlamda büyük bir uyum içindeyiz. Herkes çok titiz ve işini severek yapıyor. Senaryodan tutunda prodüksiyona kadar her şey en ince ayrıntısında kadar düşünülüyor. Mesela çekimlerimizin büyük çoğunluğunun geçtiği Boran konağı sıfırdan yapıldı. Dizilerde genelde dışı özel olarak yapılır, iç mekanı ise başka yerde çekilir. Ama İstanbullu Gelin’de konak sıfırdan tasarlanıp inşaa edildi. İç dekorasyonu da aynı şekilde mobilya ve aksesuarların tamamı tasarlanıp özel olarak üretildi. Bunların hepsi işin kalitesini ve ekrandaki duruşunu etkileyen özellikler.

- Bu dizinin kariyerinizde nasıl bir yeri olacak?

Bunu bilmek mümkün değil. Her iş bir deneyim benim için, yaptığım her işe özen gösteriyorum, çok düşünüyorum, kafa yoruyorum. Kalbimle yapıyorum bu işi. Gerisi bir yere kadar mühim. Ama umuyorum zaman içinde beğenilen ve daha çok merak edilen bir karakter olur.

Haberin Devamı

- Fettan kız rollerinin üzerinize yapışacağını düşünüyor musunuz?

Kendi adıma böyle bir şey yaşayacağımı düşünmüyorum. Çok çeşitli roller oynamak istiyorum. Her oyuncu bunu ister.