Gazete Vatan Logo
Magazin “Benim gönül kapım açık"

“Benim gönül kapım açık"

Kariyerindeki en büyük çıkışı “Hanımın Çiftliği” dizisindeki hizmetçi Gülizar rolüyle yapan Evrim Solmaz..

Kariyerindeki en büyük çıkışı “Hanımın Çiftliği” dizisindeki hizmetçi Gülizar rolüyle yapan Evrim Solmaz, artık “Umutsuz Ev Kadınları”nın seksi kadını Zeliş’e hayat veriyor. Dizide ‘umutsuz’ bir ev kadını olsa da, aşk konusunda umudunu hiç kaybetmiyor: “Benim gönül kapım açık. 70 yaşına gelsem de aşkın olabileceğini düşünüyorum.”

* Evrim Hanım, “Umutsuz Ev Kadınları”na karşı başta ciddi önyargılar vardı ama dizi büyük ilgi gördü. Seyircinin bu diziyi sevmesinin en önemli nedeni ne sizce?

- Bu projedeki kadın hikâyeleri, tüm dünyada takdir toplamış evrensel hikâyeler. Kadınlar bu hikâyelerde ve karakterlerde kendilerinden parçalar buluyor,
erkekler de beraber yaşadıkları kadınların iç dünyasına giriyor. Hikâyenin bize adaptasyonu da çok başarılı. Onun için izleyici yadırgamadı, çok sevdi ve takibe aldı.

* Peki bu projeden size nasıl teklif geldi ve siz önyargılara rağmen neden “umutsuz ev kadını” olmak istediniz?

- “Hanımın Çiftliği” dizisinin çekimlerinin bitmesine birkaç hafta kalmıştı. Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin İzmir’deki okuluna seminer vermeye gitmiştim. O sırada arayıp projeden söz ettiler ve benimle çalışmak istediklerini söylediler. Dizinin çekimlerinin ardından bir araya geldik. Birkaç toplantıdan sonra da bu projenin içinde yer almak istedim ve teklifi kabul ettim.

BAZEN ÇİRKİN BAZEN GÜZELİM

* Sizden Zeliş’i diziyi izlemeyen birine anlatmanızı istesek, onun için neler söylersiniz?

- Zeliş, mahallenin en zengini. Kendine ve bedenine iyi bakan, seksi bir kadın. Tabii bu onun görünen kısmı. İç dünyasında ise arayışlar içinde. Bu arayış, sevgi ve mutluluk üzerine. Kendisi için neyin önemli olduğunu, aradığının nerede olduğunu da yaşayarak bulmaya çalışıyor.

* Zeliş için “seksi bir kadın” dediniz. Siz aynaya baktığınızda ne görüyorsunuz?

- Bazen seksi, bazen çocuksu, bazen aptal, bazen çok zeki, bazen çirkin, bazen çok güzel, bazen yaşlanmış, bazen 12 yaşında gibi... Her zaman söylediğim bir laf var; “Güzellik, görenin gözlerinde”. Siz güzel görüyorsanız güzeldir. Güzellik sizin baktığınız yerde.

EVA LONGORIA GAYET BAŞARILI

* Bu dizide başka birini oynamanız istenseydi, hangi karakteri seçerdiniz?

- Ben Zeliş’i sevdim. Ama diğer karakterlerin de hepsi güzel, onları oynamaktan da büyük zevk alırdım.

* Dizinin orijinal versiyonunu, yani “Desperate Housewives”ı izliyor muydunuz?

- 8-10 bölüm kadar izledim. Karakterlerin hepsi güzeldi, iyi oyuncular canlandırıyordu o rolleri. Hepsini sempatiyle izliyordum. Hepsinde kendime yakın parçalar buluyordum ama birine saplanıp kaldığımı söyleyemem. Beğendiğim bir diziydi.

* Zeliş’in o dizideki karşılığı Gabrielle’di. Onu canlandıran Eva Longoria’yı nasıl bulmuştunuz peki?

- Eva Longaria’nın oyunculuğu gayet başarılı.

KUNG FU BANA GÜÇ VERİYOR

* Savaş sanatlarıyla ilgilenmeye devam ediyor musunuz?

- Evet, yaklaşık yedi senedir kung fu çalışıyorum. Bir süredir de eğitmenlik eğitimi alıyorum. Her türlü dövüş aleti kullanımı üzerine eğitim alıyorum. Hayat beni sıkıştırdığı zaman antrenmanımı yapıyorum, duşumu alıyorum ve her şeye hazır oluyorum. Güç kuvvet alıyorum ondan. Hayatım gayet düzenli. Bir yıllık planım bile belli benim.

* Araya aşk girerse planlar bozulur mu peki?

- Hayır, eğer aşk olursa ona da zaman ayırabilirim. Yedi saat uyuyacağıma daha az uyurum. Benim gönül kapım açık. Aşk konusunda umutsuz değilim. 70 yaşına gelsem de aşkın olabileceğini düşünüyorum ve aşka saygım var.

HATALARIMI TELAFİ ETTİM

Siz yıllardır oyunculuk yapıyorsunuz ama bu işe yeni başlayan bazı isimler bölüm başına inanılmaz paralar alıyor. Sizce bir haksızlık yok mu ortada?

- Herkesin bir yolu vardır. Ben, mesleğinin başında hataları olmuş ve bu hataları telafi edip bir yerlere gelmiş bir oyuncuyum. Birden bir yere gelip çok büyük sıkıntılar yaşayabilirsiniz, hazmedemeyebilirsiniz. Benim için artık hazım-hazımsızlık gibi bir sıkıntı yok. Yaş olarak da, tecrübe olarak da... Hiçbir şeyin boşa gitmeyeceğine inanırım. Eğer ilahi adalet varsa, siz de buna inanıyorsanız bu olacak, olmalı. Zaten yoksa yalan bu dünya. Yarın daha güzel şeyler neden olmasın? (Hürriyet)

Haberin Devamı