Gazete Vatan Logo
Magazin “Beni tiyatroda izleyip beğendi”

“Beni tiyatroda izleyip beğendi”

“Beni tiyatroda izleyip beğendi”

‘Kanıt: Ateş Üstünde’ dizisinde gözü kara Kaan komiseri canlandıran Tansel Öngel, yönetmen Abdullah Oğuz ile kendisini tiyatro sahnesinde izledikten sonra anlaştıklarını söylüyor.

Babanneniz Selanik göçmeni, anneanneniz Mısır’lı, dedeniz Lübnan’lı. Bundan yola çıkarsak nasıl bir çocukluktu sizin ki?

Aslında ebeveynlerimin farklı yerlerden geldiklerini çok sonraları öğrendim. Annem, babam ilkokul öğretmeniydi. Çocukluğum Ankara’da geçti. Çok enerjik, çok meraklı. Oyunlarına, söylediği çocukça yalanlara inanan bir çocuktum. Çevremden, insanlardan çok etkilenir ve insanların hikayelerini unutmazdım. Çizgi film delisiydim. Ablam var bir tane benden dört yaş büyük onunla hep çok eğlenirdik. Aslında çok normal bir çocukluktu. Fakat evde küçük bir laboratuvar kurmak, merceklerden mikroskop yapıp, yakaladığım sineklerin kanatlarını, bacaklarını incelemek gibi bazı enteresan şeyler yapmışlığım var. Birgün parmağımın ucundan bir damla kan damlatıp ilkel mikroskopumla baktım ve alyuvarları göremedim. Normal bir mikroskop çok pahalıydı, almak olanaksızdı ve yaşım 10’du. Ben de bilmediğim bir şeylere küsüp laboratuvarı dağıttım.

Haberin Devamı

Konservatuar’dan mezun olunca Trabzon Devlet Tiyatrosu’nda çalışmışsınız...

Okulu bitirince bir yıl Ankara Sanat Tiyatrosu’nda çalıştım. Altan Erkekli o zaman bizim için en abi hocaydı. Bir gün “Sen iyi insan ol, iyi insan olmadan iyi aktör olunmaz” demişti. Bence derslerin en güzeliydi. Sonra Trabzon Devlet Tiyatrosu macerası başladı. Kişiliğimi şekillendirdiğim yer.

Yer aldığınız projelerdeki karakterlere baktığımızda hepsi taban tabana zıt karakterler. Bu sizin özellikle tercih ettiğiniz bir şey mi?

Oyunculuk farklı karakterlere can vermek bence. Birbirine çok benzeyen roller çok teklif edildi ve hepsini reddettim. Yaşlı bir aktör olduğumda ‘Ne yaptım?’ dersem kendimi tanımakta zorlanacağım şekillerde görmek istiyorum.

Tiyatro mu, dizi mi?

Hepsi farklı lezzetler. Ben iş konusunda aç gözlüyüm ama tiyatronun yeri başka...

'SAMURAY KILICI ÖĞRENMEK İSTİYORUM'

Dizide cesur, karizmatik, esprili Kaan komiseri görüyoruz. Peki günlük hayatta nasıl bir Tansel Öngel var?

Haberin Devamı

Günlük hayatta da espiriliyim. Karizmatik olduğumu söylerler. Cesurum herhalde :) Şaka bir yana yüksek bir enerjim var. Haftada 5-6 gün spor yapmazsam o enerji içimde patlıyor ve negatifleştiriyor beni. Yeni şeyler öğrenmeden geçirdiğim her gün kayıp. Okumak çok önemli benim için. Bir de şunu ekleyeyim; heyecan duymadığım herhangi bir eylemi yapamıyorum.

Yakın zamanda basında kick boks haberlerinizi gördük. Ne zamandır yapıyorsunuz?

5 yıldır boks-kick boks yapıyorum. Bir oyunda boksör oynamak için aldığım dersler bu spora aşık olmamla sonuçlandı. Ben boks yaparken içimdeki şeytanı yumrukluyorum. İçimin kötü potansiyelini cezalandırıyorum ve terleyerek birçok negatif yönümden kurtuluyorum. Tenis dersleri de alıyorum. Sonra Samuray kılıcı öğrenmeyi planlıyorum.

FARKLI BİR İŞ YAPIYORUZ

‘Kanıt: Ateş Üstünde’ ile ekrana iddialı bir giriş yaptınız. Dizi de çok beğenildi… Projeye katılma sürecinizi sizden dinleyelim?

Haberin Devamı

Abdullah hocayla, menajerimle beraber işten bir süre önce buluştuk. Kendilerini Tatbikat Sahnesi’nde oynadığım Kafka-Ceza Külliyesi oyunuma davet ettim. Abdullah Oğuz ve 1. bölümde bizimle olan Biray Dalkıran oyunumu izlediler. Abdullah Oğuz entellektüel kişiliği ve vizyonu tartışılmaz bir yönetmendir, Biray Dalkıran da inanılmaz sıcak ve pozitif enerjiliydi. Oyundan sonra oturduk. Çok beğendiler ve yollarımız kesişti. Senaryoyu okudum, rolü çok sevdim. Şu anda Tv’de gördüklerimizden farklı bir iş olacağına inandım ve kabul ettim. Oynadığım rol de diğer oynadıklarımdan farklı, bu yüzden heyecan duydum.

Çekimler nasıl gidiyor? Dizinin yenilenen içeriği ile ilgili neler söylemek istersiniz?

Polisiye zor bir konu. Dünyada çok iyi örnekleri yapıldı. Biz de iyi, heyecan verici, merak edilen bir iş yapma peşindeyiz. Seyircinin alışkanlıklarını ve beğenisini gözeterek tabii...

Siz daha önce Kanıt’ı takip ediyor muydunuz? Sever misiniz bu tarz dizileri? Sizin takip ettiğiniz bir dizi var mı?

Haberin Devamı

Dizi takip edemiyorum. Akşamları ya set ya da oyunum oluyor. İnternetten takip ettiğim diziler var. Game of Thrones, Breaking Bad, Dexter gibi. Kanıt’ın sıkı bir takipçisiydim diyemem ama izlerdim. O dönem de içerik olarak diğer işlerden farklıydı.