Gazete Vatan Logo
Magazin Aydemir Akbaş kanser mi, ne kanseri? Aydemir Akbaş kaç yaşında, nereli, kimdir, sağlık durumu nasıl?

Aydemir Akbaş kanser mi, ne kanseri? Aydemir Akbaş kaç yaşında, nereli, kimdir, sağlık durumu nasıl?

Aydemir Akbaş kanser olduğunu duyurdu. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Akbaş "Yaklaşık 15 günlük tetkiklerin ardından kanser olduğum netleşti. 10 sene önce de benzer şekilde olmuş ve atlatmıştım. Tedavim Dursun Buğra kontrolünde başladı. Şu an kendimi gayet iyi hissediyorum, umarım böyle hissetmeye devam eder ve tekrar atlatırım. İlk benden duyun istedim, şimdilik yazmaya ve çalışmaya devam" dedi. Peki, Aydemir Akbaş ne kanseri, Aydemir Akbaş kimdir, nereli, kaç yaşında?

Aydemir Akbaş kanser mi, ne kanseri? Aydemir Akbaş kaç yaşında, nereli, kimdir, sağlık durumu nasıl?

Usta oyuncu Aydemir Akbaş sosyal medya hesabı üzerinden kansere yakalandığını açıkladı.  Peki, Aydemir Akbaş kaç yaşında, nereli, kimdir, sağlık durumu nasıl? Aydemir Akbaş ne kanseri?

Aydemir Akbaş ne kanseri?

86 yaşındaki Akbaş, sosyal medya hesabından kansere yakalandığını duyurdu, ne kanseri olduğunu ise paylaşmadı. Daha önce gırtlak kanserini yenen usta oyuncu, 2018 yılında da kolon ve bağırsak kanseri tedavi görmüştü.

Aydemir Akbaş kimdir?

Aydemir Akbaş 25 Şubat 1936'da İstanbul'da doğdu Arnavut asıllı Türk senarist, yönetmen, oyuncu, gazeteci ve spor yazarı. 1936 yılında Arnavut bir baba ve Sürmeneli bir annenin oğlu olarak İstanbul'da doğan Akbaş, Galatasaray Lisesinde eğitim gördükten sonra bir süre gazetecilik yaptı.

Gazetecilikten sonra tiyatro oyunculuğuna başlayarak Gülriz Sururi, Ayfer Feray, Nisa Serezli, Ali Poyrazoğlu gibi ünlü tiyatro isimleriyle beraber çalıştı. Keşanlı Ali Destanı, Direkler Arası, Zilli Zarife, Ferhat ile Şirin gibi oyunlarda rol aldı.

Aydemir Akbaş sinemayla 1964'te Atıf Yılmaz'ın yönettiği "Keşanlı Ali Destanı" adlı film ile geçti. Bir süre Yılmaz Güney'in filmlerinde oynadı. Daha sonraki yıllarda İbrahim Tatlıses ile çalışarak senaryo çalışmaları yaptı.

Haberin Devamı

1968 yılında Ayfer Feray–Nisa Serezli Tiyatrosu'nda 7 Kocalı Hürmüz oyununda rol aldı. 1969 yılında Gülriz Sururi-Engin Cezzar ve Ortakları Tiyatrosunun ortaklarından biri oldu. Burada Nikah Kağıdı, Düşenin Dostu oyunlarında rol aldı. Birçok tiyatro oyununun yönetmenliğini yaptı.

Cem Davran ile 2007'de çevirdiği "Avrupalı" Ekim 2007'de rekor sayıda kopya ile gösterime girmiştir. Aydemir Akbaş oyuncu olarak 125 filmde görev yaparken, 7 kez de yönetmenlik koltuğuna oturmuştur.

Son filmi Şafak Sezer ile ün yapan Kolpaçino 3. Devre'dir. 40'ı komedi olmak üzere 127 filmde rol aldı, 8 filmin yönetmenliğini yaptı, 30 kadar tiyatro oyununda oynadı. Ayrıca birçok TV dizisinde rol aldı. 33 filmin senaryosunu yazdı.

Akbaş, 1964 yılında evlendiği eşi tiyatro oyuncusu Beyhan Benek'le iki kez boşanmış, üç kez evlenmiştir.

Haberin Devamı