Gazete Vatan Logo
Magazin Altın Küreleri topladı

Altın Küreleri topladı

“The Social Network” filmi tam 4 dalda Altın küre ödülüne layık görüldü

Oscar’ın habercisi olarak bilinen Altın Küre (Golden Globe) ödülleri Los Angeles’ta dün sahiplerini buldu. Bu yıl 68’incisi dağıtılan Altın Küre ödül törenine Facebook’un kuruluş hikayesini anlatan “The Social Network” isimli film damgasını vurdu. Altı dalda ödüle aday gösterilen film en iyi yönetmen ve en iyi senaryo dalları da olmak üzere tam 4 ödüle layık görüldü. Oscar için de favori gösterilen Natalie Portman En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü alırken, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü ise Colin Firth kazandı.

Geceye rüşvet damgası

Ödül törenine rüşvet iddiaları damgasını vurdu. Altın Küre Ödülleri’nin 17 yıldır basın danışmanlığını yapan Michael Russel, organizatörlere rüşvet aldıkları gerekçesiyle dava açtı. Russel, ödülleri dağıtan 81 üyeli Hollywood Yabancı Basın Birliği üyelerinin film stüdyoları ve yapımcılardan oy karşılığında para ve hediye kabul ettiklerini iddia etti.

İŞTE ALTIN KÜRE’DE KAZANANLAR

- En İyi Film (Drama): The Social Network

- En İyi Erkek Oyuncu (Drama): Colin Firth (The King’s Speech)

- En İyi Kadın Oyuncu (Drama): Natalie Portman (Black Swan)

- En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Christian Bale (The Fighter)

- En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Melissa Leo (The Fighter)

- En İyi Yönetmen: David Fincher (The Social Network)

- En İyi Senaryo: Aaron Sorkin (The Social Network)

- En İyi Yabancı film: In A Better World (Danimarka)

- En İyi Animasyon: Toy Story 3

- En İyi Müzik: Trent Reznor, Atticus Ross (The Social Network)

- En İyi Şarkı: ‘’You Haven’T Seen The Last Of Me’’ Burlesque

Kırmızı halıda dullar geçidi

Basketbolcu eşi tarafından aldatılan “Umutsuz Ev Kadınları” dizisinin ünlü yıldızı Eva Longoria, geçen aralık ayında evliliğini noktalayan Scarlett Johannson, eşi ile evlerini ayırarak boşanma davası açan Christina Aguilera, ve Oscar’ı kazandıktan sonra eşi tarafından üç kadınla aldatılan Sandra Bullock ödül törenine tek başlarına gelmeleriyle dikkatleri üzerlerine çekti.

GENÇLİĞİN İDOLÜ SELENA

Müzik ve Sinema dünyasında henüz 16 yaşında idol haline gelen Selena Gomez, Altın Küre ödül töreninden sonra düzenlenen partide en çok sükse yapan isimlerden biri oldu. Slena, Instyle dergisinin düzenlediği gecede Catherine Deane imzalı kırmızı bir elbise ile büyük ilgi gördü.

KANSERİ YENİP GELDİ

Altın Küre’nin en sürpriz ismi ise kısa bir süre önce yakalandığı gırtlak kanserine karşı verdiği savaştan galip çıkan Michael Douglas oldu. Eşi Catherine Zeta Jones ile birlikte törene katılan Douglas’a organizatörler bir jest yaparak en iyi film ödülünü kendisinin vermesini istedi.

SEKSİ KADIN FOX

Geçen yıl yaşayan en seksi kadın seçilen Megan Fox, geceye aktör eşi Brian Austin Green ile birlikte geldi. 24 yaşındaki Megan, gece boyunca güler yüzlü tavırlarıyla dikkat çekti.

Haberin Devamı