Gazete Vatan Logo
Magazin Alaçatı’da bu yaz

Alaçatı’da bu yaz

Kendine özgü eğlencesi ve rüzgarlı plajlarıyla Çeşme-Alaçatı hattı bu yaz da oldukça hareketli. Yaz geldiğinde rotayı Alaçatı’ya kıranlardansanız, sizi şöyle alalım. Nereye gideceğinize karar vermeden önce yükünüzü hafifleten yazlık notlar burada. “En Yeniler” ile başlıyoruz.

Alaçatı’da bu yaz

Surf Beach Club Alaçatı’nın en yenilerinden. Ultra şık otel kısmı, Meftun adlı restoranı ve şimdiden çok konuşulan plajıyla göz önünde. Açılışını dünyaca ünlü sosyal medya fenomeni İtalyan Gianluca Vacchi’nin yapacağı mekanı eğlence atlasınıza mutlaka alın.

The Stay Bu yılın merakla beklenen mekanlarından. Sadece 18 yaşından büyüklerin kabul edildiği otelde konaklayanlar gürültüden ve müzik sesinden rahatsız olmayacaklarına dair “usulen” bir sözleşme imzalıyor. Yani eğlencede sınır yok.

Paradiso Beach Delikli Koy’dan hemen sonra karşınıza çıkan plaj Alaçatı’nın yenilerinden. İçinde bungalov odaların da yer aldığı Paradiso Beach, partileri ve kulüpleriyle çok konuşulacak.

Spiaggia Grande Beach Coşkulu eğlencenin yerine yemekleriyle ön plana çıkmayı hedefleyen Spiaggia Grande, 500 kişilik. Plaja golf arabalarıyla inilen mekanda lüks ve konfor bir arada.

Walkin Bir diğer canlı müzik mekanı. Alaçatı merkezde yer alıyor. Yerel lezzetleriyle öne çıkan mekanda Türkçe müzik yok.

9 Buçuk En son 1993 yılında kulüp olarak konuklarını ağırlayan mekan, şimdi restoran-bar olarak Alaçatı’nın en popüler mahallesi Hacımemiş’de. Sıcak ve samimi bahçesiyle bu yazın en uğrak mekanlarından biri olacak gibi görünüyor.

Haberin Devamı

Dirty Hands Sokak lezzetlerinden aldığı ilhamla İstanbul yeme-içme dünyasına adım atan mekan bu yaz soluğu Alaçatı’da alanlardan. Fly-Inn’e konuşlanan mekan yemekleriyle olduğu kadar yaz eğlencesiyle de iddialı.

YEK Alancha ile tanıdığımız Kemal Demirasal’ın yepyeni projesi. Doğduğu topraklara geri dönen yetenekli şef, Haziran’dan itibaren “Kır Lokantası” YEK’te konuklarını ağarlamaya başladı.

Plaka Barda takılmayı sevenlerdenseniz tam size göre. Alarga’nın sahiplerinin kurduğu mekanın üst katı ise otel.

Maia Sadece elektronik müzik çalıyor ve bu konuda oldukça iddialı. Nefis müziklerle sabahlarken, çıkışta hemen dibindeki havuzlu Maji’de güne ayılabilirsiniz.

Kalburano’s Çok sevdiğimiz pizza minik mekanla Alaçatı’ya taşınıyor. Lezzeti hızla dillere dolananlardan.

Limon Köyiçi Adını bahçesindeki nefis limon ağacından alan mekan, kokteyl bar geleneğini devam ettiriyor.

Haberin Devamı

KAF İstanbul’dan transfer KAF, yeni nesil kahveciliğin en eğlenceli haliyle yaz boyunca Alaçatı çarşıda MOMO’nun hemen yanında ve Paradiso Beach’in içinde konuklarını ağırlayacak. Akşamüstü partilerini kaçırmayın.

Muhtar Alaçatı Ege’nin taze deniz ürünleriyle harmanlanan dünya mutfağıyla Alaçatı’nın en yenilerinden. Cenk Tan ve Mert Gundürü’nün işletmeciliğini üstlendiği mekanda geç saatlere kadar bar eğlencesi var. Görmekte fayda var.

Madeo Beach Alaçatı denince akla ilk gelenlerden. Nefis plajı ve localarıyla her yaz büyük bir keyif sunan Madeo, bu yaz da oldukça iddialı. Kışın binbir zorluklarla elde ettiğiniz karın kaslarınızı nefis pideleri uğruna feda edebilirsiniz. Akşamüstü partilerine denk gelirseniz de eğlence garanti.

Before Sunset Çok uzak, çok kalabalık, çok eğlenceli… Açıldığı günden beri çok popüler. Gittiğinizde kalabalığın arasına karışım dilediğiniz kadar dans edebilirsiniz. Bu yıl da Alaçatı’nın gözdelerinden olacak.

Haberin Devamı

Fly-Inn Beach Her yaz yenilenen ve farklı mekanlara ev sahipliği yapan Fly-Inn bu yazda bol sürprizli. Türkiye’nin ilk “beach club”ı olarak akıllara kazınan yer bu yaz da “The Village” konseptiyle bir hayli iddialı. Akşamüstü partilerini söylememe gerek yok.

Asma Yaprağı Alaçatı denince akla ilk gelenlerden. Nefis bahçesi, muhteşem zeytinyağlılarıyla herkesin uğrak mekanlarından biri olan Asma Yaprağı, bu yıl da gidilecekler listesinde ilk sırada yer alıyor.

MOMO Geçen yılın en çok konuşulan mekanlarındandı. Bu yıl da “Yazlık İtalyan” olarak en leziz halleriyle konuklarını ağırlıyor. İtalyan şef Lorenzo Pellechia’nın hazırladığı menüde Ege ve Akdeniz mutfağının tadına varabilirsiniz.

Yedi Geçen yıl açılan ve yemekleriyle büyük ilgi gören Yedi, ilerleyen saatlerde başlayan eğlencesiyle de beğeni toplamıştı. Bu yaz da bıraktığımız gibiymiş. Gitmekte fayda var.

ESNAF Geçen yıl açılan ve kısa zamanda Alaçatı ile özdeşleşen Esnaf, bu yıl da oldukça popüler. Yemeği ve eğlencesiyle farklı kesimlerden insanları önce içeride sonra dışarıda buluşturan mekan, eski Türkçe pop şarkılarla tam gaz devam ediyor. Sahibi Atilla Bingöl ekibiyle birlikte bu yıl da oldukça iddialı.

Haberin Devamı

5 Coctails&More Medyadan yakından tanıdığımız Oben Budak’ın ortaklarıyla başlattığı kokteyl aşkı Beyoğlu’ndan sonra soluğu Alaçatı’da almıştı. Büyük ilgi gören mekan baştan çıkaran kokteylleriyle bu yıl da gözde mekanlar arasında yer alıyor.

Dusk Hiç kuşkusuz Alaçatı’nın hala en çok konuşulan mekanı. Şehirden uzakta, Madeo Beach’in kalbinde yer alıyor. Sakın erken gitmeyin. Çünkü, sabah üç gibi doluyor, sekize kadar devam ediyor. Hatta sabahın erken saatlerinde denize girip güne başlayanların sayısı oldukça fazla.