Gazete Vatan Logo
Magazin Açelya Akkoyun'un acı günü!

Açelya Akkoyun'un acı günü!

Ünlü oyuncu Açelya Akkoyun anne acısıyla sarsıldı. İncila Akdeniz'in vefat haberini sosyal medya hesabından duyuran ünlü isme, çok sayıda başsağlığı mesajı geldi.

Açelya Akkoyun'un acı günü!

Ağustos ayında akciğerindeki bir kitle nedeniyle tedavi gördüğü hastanede ani vefatıyla sevenlerini yasa boğan oyuncu ve ressam Civan Canova için Mecidiyeköy Büyük Sahne’de tören yapılmıştı. Ekin Koç, Uraz Kaygılaroğlu, Nesrin Cavadzade, Bora Akkaş, Nursel Köse, Zafer Ergin, Esra Dermancıoğlu, Leyla Tanlar ve Turan Arman gibi sanat dünyasından çok sayıda ismin bulunduğu törene, Canova'nın eski eşi Açelya Akkoyun da katılmıştı.

"ÖZEL BİR RUHTU"

Açelya Akkoyun, “Civan çok iyi bir insandı, özel bir ruhtu. Değerini sanatla gösteren insandı. Eminim eserlerinde yaşayacaktır. Çok şanslı bir coğrafyadayız, Civan Canova gibi bir insan gelip geçti bu dünyadan. Çok özel alanlarda bizi sanatla taçlandırdı. Allah en güzel yerlerde onu ağırlasın” diyerek, duygularını dile getirmişti.

Oyuncunun Türk bayrağına sarılı naaşı ardından cenaze namazı için Zincirlikuyu Camii’ne götürülmüştü. Civan Canova öğle vaktini müteakip kılınan öğle namazının ardından üvey babası Kartal Tibet’in mezarının yanında toprağa verilmişti.

Haberin Devamı

"BU KADARINA DA PES" DEDİRTEN GÖRÜNTÜ

Civan Canova'nın Zincirlikuyu Camii'ndeki cenazesine görenleri hayretler içinde bırakan bir görüntü damga vurdu. Ünlü isimleri görüp, onlarla selfie yapmak için cenazeye katılan meraklı bir yurttaş, 'bu kadarına da pes' dedirtmişti. Canova'nın 1998-2002 yılları arasında evli kaldığı Açelya Akkoyun ile oyuncu Tuna Arman'la tabut başında selfie çekmek için uğraş veren meraklı kadına, cenazeye katılanlar tepki göstermişti. Akkoyun'un "Teyzeciğim lütfen kırmayayım sizi" şeklindeki ikazlarına rağmen selfie çekmeye çalışan kadın, basın mensuplarının uyarısıyla cami avlusundan çıkartılmıştı.

"HANIMEFENDİ HİÇ ORALI OLMADI"

Açelya Akkoyun, sonraki günlerde ise Aqua Florya AVM'de kameralara yansımıştı. Dünyaca ünlü mağazaların yeni sezon ürünlerine göz gezdiren oyuncu, muhabirlerin fotoğraf isteğini kırmayarak poz verdikten sonra soruları yanıtlamıştı.

Oyuncu, eski eşinin cenaze töreninde yaşananlara ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

O kalabalık içinde bu yapılan saygısızlık ve gerçekten terbiyesizlik. Rica ettim 'Lütfen çekmeyin kalbinizi kıracağım dedim' ama hanımefendi hiç oralı olmadı.

 

ANNE ACISIYLA SARSILDI

Haberin Devamı

Tüm bunların ardından 49 yaşındaki Açelya Akkoyun, acı bir haberle sarsıldı. Annesi İncila Akdeniz'i kaybeden ünlü isim, vefat haberini Instagram hesabından duyurdu.

Annesinin karelerini sevenleriyle paylaşan oyuncu, peş peşe yaptığı paylaşımlarda; "Canımız, varlığımızın en kıymetli parçası annemiz Hakkın rahmetine kavuştu. Seni sonsuz sevgiyle seviyorum anne... Can parçam, kıymetlim Annemiz incila Akdeniz'i Ataköy beşinci kısım cami ikindi namazında uğurluyoruz" ifadelerini kullandı.

Akkoyun'un paylaşımına, takipçilerinden çok sayıda başsağlığı mesajları geldi.