Gazete Vatan Logo
Magazin ABD'yi ayağa kaldıran tecavüz sahnesi

ABD'yi ayağa kaldıran tecavüz sahnesi

‘Game of Thrones’un son bölümündeki tecavüz sahnesi ABD’yi ayağa kaldırdı. Senatör Claire McCaskill diziyi ‘iğrenc’ olarak tanımlayıp “Bir daha izlemem” dedi. Sahne tam olarak gösterilmedi, ancak feminist gruplardan büyük tepki aldı.

Türkiye’de de ilgiyle izlenen ‘Game of Thrones’ dizisinin tüm dünyada aynı anda yayınlanan son bölümünde Kış Tepesi’ne geri dönüp psikopat Ramsay karakteriyle evlendirilen Sansa Stark’ın tecavüze uğraması Amerika’ya ayağa kaldırdı. Tecavüzün gösterilmediği ancak Sansa’nın hırpalandığı ve çığlıklarının gösterildiği sahne başta feminist gruplar tarafından kınanırken, Demokrat Senatör Claire McCaskill “Bu iğrenç bir sahne, bu diziyle işim bitmiştir” dedi.

‘Senoryoyu beğendim’Artan tepkiler üzerine Sansa Stark rolünü oynayan Sophia Turner (19) USA Today gazetesinin Entertainment Weekly ekine bir açıklama yaptı ve “Senaryoyu okuduğumda beğendim” dedi. Karakterinin başka biriyle evlendirilmesini beklediğini söyleyen oyuncu, “Ramsay ile evlenip Sansa’nın evine yani Kış Tepesi’ne dönmesi çok hoşuma gitti. Kendi evinde tutuklu gibi olsa da” derken, dizinin uyarladığı serinin yazarı George R.R. Martin de sahnelerde bir problem olmadığını söyledi.

‘Game of Thrones’un yayınlanan son bölümünde, sıkıldığı sevgililerini korkunç şekilde öldürülen psikopat Lord Ramsey ile evlendirilen 15 yaşındaki Sansa karakteri, düğün gecesinde yeni eşi tarafından tecavüze uğruyor. Sadece Sansa’nın çığlıklarının gösterildiği sahipleri, dizinin ABD parlamentosundaki hayranlarını bile birbirine düşürdü. Demokrat Senatör Claire McCaskilll’in kınadığı sahnede Ramsay karakteri Sansa’ya düğün gecesinde tecavüz ediyor. Tecavüz eyleminin tam olarak gösterilmediği sahne büyük tepki çekti

Haberin Devamı