Gazete Vatan Logo
Magazin 91 yaşına basan Diva yine yalnızdı

91 yaşına basan Diva yine yalnızdı

Müzeyyen Senar 91’inci yaşını kutlarken yanında yine yazarımız Aydın Ayaydın vardı...

Sanat Müziğinin gerçek divası Müzeyyen Senar Bodrum’da
iki gözlü evinde felçli sandalyesinde 91’inci yaşını kutlarken yanında yine yazarımız Aydın Ayaydın vardı...

MÜZEYYEN Senar’ın yaş gününü kutlamak üzere VATAN gazetesi adına yaptırdığım çiçekle kaldığı bodrum kattaki evine gittim. Arabadan iner inmez nur yüzlü sanatçı Senar, tekerlekli sandalyede kendisini Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak adına ziyaret eden Bodrum Kaymakamı Abdulah Kalkan, Emniyet Müdürü Niyazi Turgay ve 1 ay önce kendisine otomobil tahsis eden TÜRSAB adına Sevinç Gökbel ile yaş günü pastası keserek kutlama yapıyordu. Beni görünce çok sevindi ve oğlu Ömer’e bana da pasta ve limonata ikram etmesini işaret etti.

Yeni nesil belki hatırlamıyordur. Müzeyyen Senar hem bizlerin, hem büyüklerimizin yıllarca zevkle izlediği gerçek bir sanatçı. Senar, tekerlekli sandalyeden ziyade kendisini aramayan sanat camiasına üzgün. Bir ay önce kendisini ziyaret edip hastalığını kamuoyu gündemine taşıdığımda sormuştum, ’sizi sanat camiasından kimler aradı’ diye. Bana verdiği cevap Müjdat Gezen, Sibel Can, Şeval Sam ve Tarkan. Bunların dışında dediğimde ise, Diva kafasını sallayarak burukluğunu ifade etmişti.

Senar’a “Peki ya doğum gününü kimler kutladı?” diye sordum. “Müjdat Gezen ve Sibel Can” dedi. Devlet erkanından ise Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Muğla Valisi Ahmet Altıparmak ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül. Müzeyyen Senar’ın tekerlekli sandalyedeki haberini yapınca Başbakan Erdoğan bile kendisini aramış ve geçmiş olsun dileğinde bulunmuştu. Habere rağmen Senar’ı sanat camiasından hiç kimse aramamış, Şişli Belediye Başkanı Sarıgül ise geliri Senar’a ait olmak üzere Bodrum’da bir konser düzenleyeceğini söylemişti.

Doğum günü bugün

Sarıgül ile Sibel Can konser için basın toplantısı düzenledi ve 1 Ağustos için Muğla İl Kültür Müdürlüğüne başvuru yapıldı. Kültür Bakanı Günay ve Muğla Valisi Altıparmak’ın talimatına rağmen, Muğla Kültür Müdürü Murat Süslü mekanın bir başka organizasyona verildiği gerekçesiyle red etti. Senar ve sevenleri Sibel Can’ın Bodrum’daki konserini boşuna bekliyorlardı. Çünkü konser, bürokrasinin ve de Murat Süslü’nün azizliğine uğramıştı. Tarihi Çınar’ı unutan Muğla Kültür Müdürü, Senar yerine konser alanını ücreti karşılığı özel bir organizasyona verdi diyelim. Demek ki vefa denen bir şey kalmamış. Baksanıza doğum gününde bile hatırlayan çıkmadı. Sanat camiasına bir hatırlatma: Her ne kadar Senar’ın doğum günü dün ise de, nüfusa bir gün sonra kaydedilmiş. Kutlamak için bir fırsatınız daha var.

Haberin Devamı