Gazete Vatan Logo
Magazin 750 bin dolara ekrana kuş mu konduracak?

750 bin dolara ekrana kuş mu konduracak?

TRT’nin yılbaşı gecesi ekrana çıkması için Tarkan’a 750 bin dolar vermesi müzik dünyasında tepkilere neden oldu

TRT’nin yılbaşı gecesi yeni albümündeki 6 şarkısını seslendirmesi için Tarkan’la 750 bin dolarlık anlaşma yapması müzik dünyasını karıştırdı.

Geçen yılbaşı programına çıkması için Sezen Aksu’ya 100 bin YTL veren TRT’nin, Tarkan’a her bir şarkı için 125 bin dolar ödemesi şaşkınlıkla karşılandı. Müzik dünyası, devlet kurumu TRT’yi hovardalıkla suçlarken, Tarkan’ın menajeri Uygur Artaç, 750 bin dolarlık ücretin ’normal’ olduğunu öne sürdü: “Tarkan’ın aldığı 750 bin dolara çekim, mekan kirası, dekorasyon gibi tüm prodüksiyon giderleri de dahil.” Tarkan’a ödenen rakam TRT eski Müzik Eğlence Programları Prodüktörü Kahraman Afyonoğlu’nu da hayretler içinde bıraktı. 750 bin dolarlık ücret nedeniyle büyük şaşkınlık yaşadığını söyleyen Afyonoğlu şöyle konuştu: “TRT’nin Tarkan’ın yılbaşı gecesi için banttan okuyacağı 6 şarkıya 750 bin dolar verdiğini duyunca inanın çok şaşırdım. Yılbaşı gecesi TRT’de Tarkan şarkı söylese ne olur, söylemese ne olur. TRT’nin özel kanallarla rekabet etmeyi düşündüğünü zannetmiyorum. Herkes Tarkan’ı izleyeceğim diye diğer özel kanalları izlemeyecek mi? Tüm reklamlar TRT’ye kalacak diye düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Bizim zamanımızda Türkiye’nin en ünlü sanatçıları TRT yılbaşı programına para almadan prestij için çıkarlardı. Çünkü TRT’nin yayın ağı çok geniştir. Yeni sanatçılar kendilerini tanıtmak, eski sanatçılar da şöhretlerini sürdürmek için düşünmeden kabul ederlerdi.”


Eurovision’a 500 bin $

Öte yandan geçen yıl Eurovision Şarkı Yarışması finalleri için Kenan Doğulu’ya 440 bin dolar bütçe veren TRT’nin bu yıl Mor ve Ötesi için 500 bin dolarlık bütçe ayırdığı ileri sürüldü. n

“Yılbaşında hiç para almadım”

“Hİçbİr sanatçının nerede çıkacağıyla ve ne kadar para aldığıyla ilgilenmiyorum. Ama bana bugüne kadar televizyon programlarına çıkmam için para teklif edildiğini hatırlamıyorum. TRT’nin yılbaşı gecesi için bu kadar para verebileceğini de zannetmiyorum. Tarkan yılbaşı gecesi TRT ekranına kuş mu konduracak!”

“Astronomik bir rakam”

“Ben yıllarca TRT’de programlar hazırladım. 1995 -2000 yılları arasında bir çok ünlüye en fazla 2 -3 milyar lira para verildiğini hatırlıyorum. Süperstar Ajda Pekkan’ın geçen yıl ATV’nin Discorium’da yapılan yılbaşı programında iyi para aldığını biliyorum ama bununla mukayese bile edilemez. Bu çok astronomik bir rakam. TRT’nin bu kadar para vermesine bir anlam veremiyorum.” Ayşe Ersayın (Yönetmen)

Haberin Devamı