Gazete Vatan Logo

Van Gogh eserleri nelerdir? Van Gogh eserlerinin özellikleri...

Post Empresyonizm akımının kurucuları arasında yer alan Van Gogh, 30 Mart 1853 tarihinde Hollanda'da doğdu. Çocukluğunda ve ilk gençliğinde dini eğitim gören Vincent Van Gogh, daha sonra tamamen resme yöneldi. 

Van Gogh eserleri nelerdir? Van Gogh eserlerinin özellikleri...

Hayatı boyuna iki binden fazla tablo yapan Hollandalı ressamın hayattayken sadece bir tablosu satıldı. Kulağını kestikten sonra ünlenen Van Gogh, 29 Temmuz 1890 tarihinde Hollanda'da vefat etti. 

Van Gogh Eserleri Nelerdir?

1- Yıldızlı Gece

Van Gogh'un ölmeden bir sene önce çizdiği Yıldızlı Gece tablosu, bu zamana kadar en fazla kopyası çizilen resimlerden biridir. Bu tabloda gökyüzünde birçok güneş resmedilmiştir. Van Gogh'un diğer resimlerinde olduğu gibi ağırlıklı olarak sarı rengi kullanılmıştır. 

2- Patates Yiyenler 

Üç yılda tamamlanan Patates Yiyenler tablosu, beş kişilik bir aile resmedilmiştir. Karanlık renklerin kullanıldığı Patates Yiyenler, 1924 yılında Van Gogh Müzesinde sergilenmektedir. 

3- Arles'teki Yatak Odası 

Van Gogh Arles'teki Yatak Odası adlı resminde, Hollanda'da kaldığı odayı resmetmiştir. Hem art izlenimcilik hem de modern sanat akımının özelliklerini yansıtan bu tabloda 74 cm x 92 cm ölçülerindedir. 

4- Ren Nehrinde Yıldızlı Gece 

Sarı ve lacivert renklerinin ağırlıklı olarak kullanıldığı Ren Nehrinde Yıldızlı Gece tablosu Fransa'nın başkenti Paris şehrindeki Orsay Müzesinde sergilenmektedir. 

Haberin Devamı

5- Gri Fötr Şapkalı 

Van Gogh, ondan fazla oto portresini yapmıştır. Bunların arasında en meşhur olanı Gri Fötr Şapkalı portresidir. 

6- Selvi Ağaçlı Buğday Tarlası 

Selvi Ağaçlı Buğday Tarlası, Van Gogh'un pastoral tablolarından biridir. Tabloda iki ağaç ve bir tarla resmedilmiştir. 

7- Arles’te Langlois Köprüsü

Aries'te Langlois Köprüsü, 1874 yılında tamamlanmıştır. 

Van Gogh Eserlerinin Özellikleri

1- Van Gogh tablolarında genellikle sarı rengini kullanmıştır. 

2- Hollandalı ressam, hayatı boyunca ondan fazla ayçiçeği tarlası resmi çizmiştir. Bu nedenle ay çiçekleri ressam ile özdeşleşmiştir. 

3- Van Gogh, nesneleri ve çevreyi olduğu gibi değil zihnin algıladığı şekilde resmetmiştir. Bu nedenle Post Empresyonizm akımı sürrealizm ile benzer özellikler taşımıştır. 

4- Van Gogh'un resimlerinde karamsar bir hava hakimdir. Bu nedenle ressam, sarı dışında genellikle eserlerinde genellikle koyu renkler kullanmıştır. 

Haberin Devamı