Gazete Vatan Logo

Türk dizileri, mimari açıdan Araplara ilham kaynağı oluyor!

Dünyanın bir çok ülkesinde yayınlanan Türk dizileri ve Türk dizi oyuncularına olan yoğun ilgi ülkemizde farklı sektör dallarındaki kişilerinde yüzünü güldürüyor. Bu sektörlerden bir tanesi de, Mimarlık. Başta Araplar olmak üzere bir çok ülkede dizilerimizin bağımlısı olan yabancı izleyiciler Türk mimari yapılarına gözünü dikti.

Türk dizileri, mimari açıdan Araplara ilham kaynağı oluyor!

Ortadoğu ülkelerindeki bir çok kişi Türk dizilerinde gördüğü iç mimarilerini evlerine ve iş yerlerine yaptırmak için Türkiye’deki mimarların kapısını çalıyor. İç mimar Ferhat Günay, “Dizilerden bağımsız olarak ABD ve Kanada'dan birçok teklif alıyoruz ve kaçınılmaz olarak köklerimizden bir takım yansımalar projelerimizi domine ediyor, tabi ki bazı körfez ülkelerinden bizlere ilgi duyan müşterilerimiz mevcut onların taleplerine de gerek dizilerden gördükleri ihtişamı gerekse geleneksel çizgilerimizin harmonisiyle projeler üretiyoruz.” dedi

“MİMARİDE DOĞAYA DÖNÜŞ”

Pandemi sonrası yapılan mimari çalışmaların pandemi öncesine göre değiştiğinde belirten Mimar Ferhat Günay sözlerine şöyle devam etti, “Pandemi ihtiyaç önceliklerimizi ve mülkiyet duygularımızı çok derinden etkiledi aslına bakarsanız bunun için olumlu bir etki diyebiliriz artık büyük verandalar yeşil alanlar ve bahçeler konusunda geçmişe kıyasla çok daha fazla talep alıyoruz sanırım bize pandeminin öğrettiklerinden biriside doğa ile uyum oldu.

Haberin Devamı