Gazete Vatan Logo

Nuh tufanının Ağrı dağındaki Arkeolojik izleri sempozyumu düzenlendi

Ağrı ili Doğubayazıt ilçesi Gürbulak sınır kapısı yolu güzergahında bulunan, Nuh Ararat (Noahs ark village) tatil köyünde Nuh’un gemisi sempozyumu yapıldı.

Nuh tufanının Ağrı dağındaki Arkeolojik izleri sempozyumu düzenlendi

Ağrı ili Doğubayazıt ilçesi Gürbulak sınır kapısı yolu güzergahında bulunan, Nuh Ararat (Noahs ark village) tatil köyünde yapıldı. Doğubayazıt inanç Turizmini araştırma ve geliştirme derneği tarafından düzenlenen sempozyuma çok sayıda yerli ve yabancı bilim adamı katıldı.

Sempozyum halk oyunları ekibinin gösterisi ile başladı, Sempozyumda konuşan, ve sunumlar yapan katılımcılar Nuh’un gemisinin izi ile ilgili bilgiler sundu. Bilim adamları yörenin jeolojik yapısı, bitki faunası ve kültürü ile ilgili bilgi paylaşımında bulundu. Çok sayıda yerli ve yabancı bilim adamının katıldığı sempozyum üç gün sürüdü.

Sempozyuma; Doğubayazıt ilçe kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, Belediye başkanı Yıldız Acar, Kültür ve Turizm İl müdürü Ebu Muhsin Bulut, Kültür Turizm Teftiş kurulu başkanı Asım keser ve Kore, Polonya, Oxford, Harvard, Gürcistan, Almanya, Iğdır, Ağrı, Erzurum Üniversitelerinden bilim adamları katıldı.