Gazete Vatan Logo

Kurak Günler konusu nedir, oyuncu kadrosunda kimler var? Kurak Günler filminin Türkiye vizyon tarihi ne?

'Kurak Günler’in dünya prömiyeri Cannes Film Festivali’nde gerçekleştirildi. Başrollerinde Selahattin Paşalı ve Ekin Koç’un yer aldığı Emin Alper’in yeni uzun metrajlı filmi Kurak Günler, dünya prömiyerini 75. Cannes Film Festivali’nin ‘Belirli Bir Bakış’ (‘Un Certain Regard’) bölümünde gerçekleştirdi. Peki, Kurak Günler filminin Türkiye vizyon tarihi ne? Kurak Günler konusu nedir, oyuncu kadrosunda kimler var?

Kurak Günler konusu nedir, oyuncu kadrosunda kimler var? Kurak Günler filminin Türkiye vizyon tarihi ne?

Emin Alper’in yeni uzun metrajlı filmi Kurak Günler'in dünya prömiyeri 75. Cannes Film Festivali’nde, ‘Belirli Bir Bakış’ (‘Un Certain Regard’) bölümünde gerçekleşti. Dünya galasına yönetmen Emin Alper başta olmak üzere oyuncuları Selahattin Paşalı, Ekin Koç, Selin Yeninci, Erol Babaoğlu, Erdem Şenocak, Nizam Namidar ve film ekibi katıldı. Öte yandan İlk kez festivalde seyirciyle buluşan ve biletleri günler öncesinden tükenen Kurak Günler, gösterimi sonrasında ayakta alkışlandı.

KURAK GÜNLER KONUSU NEDİR?

Alper’in dördüncü uzun metrajlı filmi olan Kurak Günler, bir süredir kuraklık sorunuyla boğuşan Yanıklar kasabasına yeni atanan genç savcı Emre ile belediye başkanı Selim, yerel gazeteci Murat ve kasabanın eşrafı arasında yaşanan çekişmeleri konu alıyor.

KURA GÜNLER OYUNCU KADROSU

Türkiye, Fransa, Almanya, Hollanda, Yunanistan ve Hırvatistan ortak yapımı olan filmin başrollerini Selahattin Paşalı ve Ekin Koç paylaşırken, yardımcı rollerde Erol Babaoğlu, Erdem Şenocak, Selin Yeninci, Sinan Demirer, Nizam Namidar, Ali Seçkiner Alıcı ve Eylül Ersöz onlara eşlik ediyor. 

Haberin Devamı

KURAK GÜNLER FİLMİ TÜRKİYE’DE NE ZAMAN VİZYONA GİRECEK?

Ay Yapım, Liman Film ve Zola Yapım’ın yapımcısı olduğu Kurak Günler, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nden yapım desteği almıştı.

Cannes sonrası festival yolculuğuna devam edecek filmin Türkiye’de sonbaharda vizyona girmesi planlanıyor.