Gazete Vatan Logo

Bursa'nın neyi meşhur? Bursa'nın en meşhur yiyecekleri ve yerleri…

Kültür ve tarihi yapı ile en fazla ilgi duyulan şehirler arasında yer alan Bursa, özellikle kış turizminde öne çıkan yerler arasında. Hem kültürel dokusu hem de kente özgü lezzetleri Bursa’yı diğer şehirlerden ayırmaktadır. Peki, Bursa'nın neyi meşhur? Bursa’da gezilecek yerler nereler? Bursa'nın en meşhur yiyecekleri ve yerleri…

Bursa'nın neyi meşhur? Bursa'nın en meşhur yiyecekleri ve yerleri…

Türkiye'nin her şehrinde ayrı ayrı çeşitli güzellikler bulunmaktadır. Bu güzelliklerin meşhur olan yiyecekler ve yerler olduğu bilinmektedir. Özellikle yiyecek konusunda meşhur olan birçok şehir olduğu görülmektedir. Bundan dolayı her insan meşhur olan yiyeceklerin tadına bakmayı arzu etmektedirler. Bunun yanında her şehrin en meşhur yerlerini görmek oldukça keyif verici bir durumdur.

BURSA'NIN NEYİ MEŞHUR?

Bursa, sahip olduğu kültür ve tarihi yapı ile en fazla ilgi duyulan şehirler arasında yer almaktadır. Şehrin sembolü olmuş olan birçok yiyecek ve yerler bulunmaktadır. Bundan dolayı Bursa'ya gittiğiniz zaman hem karnınız hem de gözünüz doymaktadır.

BURSA'NIN EN MEŞHUR YİYECEKLERİ

- İnegöl Köfte

Bursa'nın ilçesi olan İnegöl'de çok lezzetli olarak yapılan bir köfte çeşidi bulunmaktadır. Bu köftenin ismi ise İnegöl köfte olarak bilinmektedir. İnegöl köfteyi Türkiye'nin birçok şehrinde yeme şansınız vardır. Ancak bu lezzetli köfteyi en iyi şekilde sunan yer İnegöl'dür.

- İskender Kebap

Bursa şehri denilince akla gelen en meşhur yemek iskender kebap olarak bilinmektedir. Hatta sırf bu yemeği yemek için Bursa'ya giden insanlar olduğu görülmektedir.

Haberin Devamı

- Pideli Köfte

Et yemekleri konusunda iddialı olan Bursa'da muhteşem bir yemek daha bulunmaktadır. Bu yemek pideli köftedir. Harika bir sunum eşliğinde karşınıza gelen pideli köfteyi yemenin çok keyif verici olduğu dikkat çekmektedir.

- Kestane Şekeri

Bursa'da bulunan kestane şekeri herkesin favori yiyecekleri arasında önemli bir konumda yer almaktadır. Özellikle tatlı seven kişiler bu ürüne çok bayılmaktadırlar. Zaten bu yiyecek şehre gidenler tarafından hediyelik olarak sıkça tercih edilmektedir.

- Süt Helvası

Osmanlı mutfağında önemli bir yeri olup da günümüze kadar gelen en lezzetli tatlılardan birisi süt helvasıdır. Süt helvasını en iyi şekilde Bursa'da yeme şansınız bulunmaktadır.

BURSA'NIN EN MEŞHUR YERLERİ

- Uludağ

Türkiye'de kış ve doğa sporları için en uygun yerlerden birisi Uludağ'dır. Bursa sınırları içerisinde bulunan bu yerin en meşhur yerlerden birisi olduğu bilinmektedir. Hatta bu yer sadece Bursa için değil Türkiye içinde oldukça önemli yerlerden birisidir.

Haberin Devamı

- Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbeleri

Tarihi dokusu oldukça gelişmiş olan Bursa son derece ilgi çeken bir kültüre sahiptir. Şehre yolu düşenler en çok Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbeleri'ni merak etmektedirler.

- Muradiye Külliyesi

Sultan II. Murad'ın yaptırmış olduğu Muradiye Külliyesi görülmesi gereken çok önemli bir yerdir. Bursa'da 1425-1426 yıllarında yapılan Külliye son derece meşhur bir yer olarak dikkat çekmektedir.

- Gölyazı

Ulubat Gölü'nün yakınlarında yer alan Gölyazı muhteşem bir yapıyı bünyesinde barındırmaktadır. Özellikle hafta sonları harika yer arayan insanlar buraya gelmektedirler. Bunun yanında haftanın he günü Gölyazı'nın çok meşhur olduğu bilinmektedir. Bu benzersiz yer adeta cennetten bir köşe gibidir. Gölyazı'nın yeri ise Bursa'nın ilçesi olan Nilüfer'dir.