Zemin sıvılaşması nedir? Zemin sıvılaşması nasıl önlenir, neden olur? Zemin sıvılaşması ve deprem! “Zemin sıvılaşması yaşanan bölgelerde yapılaşma izni verilmeyecek!”
Zemin sıvılaşması nedir? Zemin sıvılaşması nasıl önlenir, neden olur? Zemin sıvılaşması ve deprem! “Zemin sıvılaşması yaşanan bölgelerde yapılaşma izni verilmeyecek!” Cumhurbaşkanı Erdoğan Adıyaman deprem bölgesinde yaptığı açıklamada “Fay hattına yakın yerler ile zemin sıvılaşması yaşanan bölgelerde kesinlikle yapılaşmaya izin vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı. Peki, Zemin sıvılaşması nedir, zemin sıvılaşması nasıl önlenir? İşte zemin sıvılaşmasına karşı alınacak önlemler...
27.02.2023 Gündem
Zemin sıvılaşması nedir, deprem için neden tehlikeli ve neden olur? Zeminde sıvılaşma varsa binalar yan mı yatar? Zemin sıvılaşması için alınacak önlemler!
Zemin sıvılaşması nedir, deprem için neden tehlikeli ve neden olur? Zeminde sıvılaşma varsa binalar yan mı yatar? Zemin sıvılaşması için alınacak önlemler!  Elazığ'da 17 Şubat'ta meydana gelen 4.6 büyüklüğündeki depremin ardından suların çekildiği Keban Baraj Gölü sahasındaki yaklaşık 20 kilometrelik fay hattında yarıklar oluşturan zemin sıvılaşması dron ile görüntülendi. Bina ve kolonlar çok sağlam olsa da zeminde sıvılaşma varsa deprem anında binanın yere batacağı ya da yan yatacağı belirtildi. Söz konusu haberin ardından zemin sıvılaşması hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, zemin sıvılaşması nedir, neden tehlikelidir? Zemin sıvılaşması neden olur? Zemin sıvılaşması için alınacak önlemler nelerdir? 
25.02.2023 Gündem
Zemin sıvılaşması nedir? İstanbul’da hangi ilçelerde zemin sıvılaşması riski var?
Zemin sıvılaşması nedir? İstanbul’da hangi ilçelerde zemin sıvılaşması riski var? İstanbul için “zemin sıvılaşması” uyarısı yapıldı. Yapay olarak yapılan dolgu alanlarının deprem anında hasar alacağı belirtilerek, dolgu alanlara ve sahil yollarına dikkat çekildi. Uzmanlar, 'Dolgu alanlarını doğa tekrar geriye alır' uyarısında bulunurken, İstanbul'un zemin sıvılaşması konusunda riskli bölgeler sıralandı. Zemin sıvılaşması nedir? İstanbul’da hangi ilçelerde zemin sıvılaşması riski var?
11.11.2020 Gündem