Tatil yapacaklara yıllık izin kullanma rehberi! 10 gün kuralına dikkat!
Tatil yapacaklara yıllık izin kullanma rehberi! 10 gün kuralına dikkat! Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesi devam ederken uzun süredir uygulamada olan yasaklar kalktı. Pek çok kişi de hem yaz tatili hem de Kurban Bayramı'nı fırsat bilerek şimdiden tatil cennetlerine akın etmeye başladı. Yoğun ve kapanmalarla geçen bir kışı geride bırakan milyonlar tatil planlarken; yıllık sürelerini, yasal haklarını ve yasada çalışana tanınan haklarını merak ediyor. Peki, Yıllık izin süreleri ne kadar? Yıllık izin kıdeme göre değişir mi? İşçilere verilecek yıllık ücretli izin süresi kaç gün? Yıllık izin nasıl kullandırılıyor? İşte tatil yapacaklara yıllık izin kullanma rehberi!
10.07.2021 Çalışan Hakları
Yıllık izne istediğiniz tarihte çıkabilmek için bildirim süresine dikkat!
Yıllık izne istediğiniz tarihte çıkabilmek için bildirim süresine dikkat! Yıllık izin, çalıştığı iş yerinde bir seneyi doldurmuş herkesin hakkı. Ancak çalışanlar izne çıkmadan belli bir süre önce bunu işverene bildirmek zorundalar. Bu süreye uymayanlar istedikleri tarihte izne çıkma haklarını kaybedebilir. İşte yıllık izin isteğinin nasıl yapılması gerektiği ile ilgili detaylar...
27.02.2019 Uzmana Sor
Yıllık ücretli izin yönetmeliğinde değişiklik yapıldı
Yıllık ücretli izin yönetmeliğinde değişiklik yapıldı Yıllık ücretli izin yönetmeliğinde yapılan değişiklikle "en çok üçe bölünebilen" yıllık ücretli izin süreleri artık bölümler halinde kullanılabilecek.
18.08.2017 Ekonomi