Turkovac’ın faz-3 klinik çalışması Azerbaycan’da başlıyor
Turkovac’ın faz-3 klinik çalışması Azerbaycan’da başlıyor Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Turkovac’ın faz-3 klinik çalışmasının Azerbaycan’da başlayacağı bildirildi. Çalışma, Turkovac’a dair yurt dışında yapılacak ilk klinik araştırma özelliğini taşıyor.
8.03.2022 Gündem
Turkovac aşısı ile ilgili antikor açıklaması! 8 kat daha fazla...
Turkovac aşısı ile ilgili antikor açıklaması! 8 kat daha fazla... Ankara Şehir Hastanesi’ndeki Turkovac çalışma grubunun 7 bin kişi üzerinden aldığı verilere göre, Turkovac hem Delta hem de Omicron varyantına karşı etkili. Hem hatırlatma dozu hem de normal aşı olarak bakıldığında Turkovac grubundaki diğer inaktif aşı olan Çin aşısına göre 8 kat daha fazla antikor üretiyor. Turkovac’ın yan etkisi de saptanmadı. Sonuçları ve salgındaki son durumu Ankara Şehir Hastanesi Genel Hastane Başhekimi ve Turkovac Çalışma Grubu Başkanı İhsan Ateş ile Ankara Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Aziz Ahmet Surel anlattı.
14.02.2022 Gündem
Sağlık Bakanı Koca'dan flaş 'TURKOVAC' açıklaması!
Sağlık Bakanı Koca'dan flaş 'TURKOVAC' açıklaması! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "TURKOVAC'ı Türkiye'nin hizmetine sunmaya hazırlanıyoruz. İki doz aşı yaptırmış, Kovid-19 geçirmemiş, 18-59 yaş arası sağlıklı herkes bize destek olabilir." dedi.
13.10.2021 Gündem
Turkovac aşısının yapıldığı ilk kişilerden! Flaş yan etki açıklaması
Turkovac aşısının yapıldığı ilk kişilerden! Flaş yan etki açıklaması Yerli inaktif Kovid-19 aşısı "TURKOVAC"ın Faz-3 aşaması kapsamında ilk uygulamasının yapıldığı kişilerden Hüseyin Polat, tüm insanlığa fayda sağlayacağına inandığı yerli aşı için gönüllü olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.
23.06.2021 Gündem