Endokrin bozucu kimyasallar akneye neden oluyor!
Endokrin bozucu kimyasallar akneye neden oluyor! Son yıllarda hayatımızın her alanında sıkça yer alan ve endokrin sistemin gelişimi ve fonksiyonunu değiştiren maddeler olarak tanımlanan endokrin bozucu kimyasallar sağlık açısından çeşitli tehlikeleri de beraberinde getiriyor. Bu konu ile ilgili bilgilerden en günceli ise endokrin bozucuların cilt sağlığına etkileri, özellikle de bu maddelerin akne oluşumu ve şiddetinde önemli bir etken olduğu konusu ile ilgili…
5.09.2021 Sağlık
Dikkat! 'Sıkı topuz' kellik sebebi
Dikkat! 'Sıkı topuz' kellik sebebi Türk Dermatoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Sema Karaoğlu, yanlış saç toplama stillerinin kadınlarda kelliğe neden olabileceğini belirtti.
13.08.2020 Sağlık
Uzmanından 'lazer epilasyon' uyarısı
Uzmanından 'lazer epilasyon' uyarısı Türk Dermatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Emel Erdal Çalıkoğlu, bazı güzellik salonlarında yapılan ve 'modern ağda' olarak bilinen 'ışıklı epilasyon' işleminin 'lazer epilasyon' olarak pazarlandığını ve vatandaşların bunu ayırt edemediğini söyledi. Çalıkoğlu, cilde yapılacak en basit işlemin doktor kontrolünde olması gerektiğini belirtti.
2.02.2019 Sağlık