Su çiçeği aşısı maymun çiçeğinden korur mu? Maymun çiçeği aşısı var mı?
Su çiçeği aşısı maymun çiçeğinden korur mu? Maymun çiçeği aşısı var mı? Dünyada 48 ülkede 3 bin 500'den fazla kişiye bulaşan maymun çiçeği virüsü Türkiye’ye de sıçradı. Vatandaşlar virüsün belirtilerini, nasıl bulaştığını sorgulanırken suçiçeği aşının maymun çiçeğinden koruyup korumayacağını da sorgulamaya başladı. Peki, Su çiçeği aşısı maymun çiçeğine karşı korur mu?
30.06.2022 Sağlık
Zona hastalığı tehlikeli midir, bulaşıcı mıdır? Zona hastalığı tedavi edilmezse öldürücü müdür?
Zona hastalığı tehlikeli midir, bulaşıcı mıdır? Zona hastalığı tedavi edilmezse öldürücü müdür? Zona hastalığı bulaşıcı hastalık kategorisinde yer almaz. Çünkü bu hastalık ikincil bir hastalık olarak görülmektedir. Su çiçeği hastalığı ise zonanın primer hastalığıdır. Zona, su çiçeği geçirmeyen çocuklar ile gebe bireylerde aşı olmaması durumunda su çiçeği hastalığına neden olabilmektedir. Bu nedenle zona hastalığı bulunanların hamile ve çocuklardan uzak durması daha doğru olacaktır.
16.02.2022 Sağlık
Çiçek hastalığı hala var mı, su çiçeği aynı şey midir?
Çiçek hastalığı hala var mı, su çiçeği aynı şey midir? Çiçek hastalığı, insanlarda ve hayvanlarda gözlemlenebilen bir hastalıktır. Çiçek hastalığı, her yaş grubunda kişide gözlemlenebilir. Su çiçeği ise, daha çok 15 yaş altı çocuklarda gözlemlenir. Su çiçeği ile çiçek hastalığı birbirine çok benzese de, su çiçeği genellikle gövdede gözlemlenirken çiçek hastalığı ise, tüm vücut üzerinde gözle görülür bir şekilde yayılım gösterir.
16.02.2022 Sağlık
Aşı tek dozda kalınca çocuklarda su çiçeği patladı
Aşı tek dozda kalınca çocuklarda su çiçeği patladı Pediatri Profesörü Zafer Kurugöl, İzmir’de çocuklarda su çiçeği salgını görüldüğünü öne sürdü. Prof. Dr. Kurugöl, “Su çiçeği görülen çocuk sayısı için yüzlerce demek az olur. Üstelik aşılı çocuklar. Aşı tek doz uygulanıyor bu yüzden” dedi.
24.05.2016 Sağlık